Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen

Tilroy > Retail vandaag  > Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen
Belgische winkeliers gaan gebukt_retail vandaag

Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen

 

In slechts 1 land van Europa gaat de retailsector meer achteruit dan in België. Dat is niet iets om fier op te zijn. Nochtans is het te makkelijk om eCommerce aan te duiden als de grote boeman.

 

eCommerce zit welliswaar sterk in de lift, maar het is vooral het gebrek aan initiatieven dat onze retailers parten speelt. Zowat de helft van de Belgische retailers kiest ervoor om géén online webshop uit te bouwen en laat bijgevolg de kaas van zijn brood eten door buitenlandse webshops. De moderne klant wil immers centraal staan en zelf beslissen hoe hij informatie verzamelt, wanneer en waar hij koopt en hoe hij wil bediend worden.

 

Daarom is de Omnichannel-aanpak van Tilroy zo succesvol omdat je klanten transparant worden bediend via je eCommerce site die naadloos geïntegreerd is met je online kassasysteem.

 

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is als oprichter van IT-bedrijf Prosteps sinds 1999 actief in de retailsector. Prosteps heeft in België heel wat pionierswerk verricht inzake online en offline winkelbeheer. Zo ontwikkelde zij enkele jaren geleden ook de software Tilroy die de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën bundelt.