Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen

Tilroy > Retail vandaag  > Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen
Belgische winkeliers gaan gebukt_retail vandaag

Belgische winkeliers gaan gebukt onder buitenlandse shoppinggrillen

 

In slechts 1 land van Europa gaat de retailsector meer achteruit dan in België. Dat is niet iets om fier op te zijn. Nochtans is het te makkelijk om eCommerce aan te duiden als de grote boeman.

 

eCommerce zit welliswaar sterk in de lift, maar het is vooral het gebrek aan initiatieven dat onze retailers parten speelt. Zowat de helft van de Belgische retailers kiest ervoor om géén online webshop uit te bouwen en laat bijgevolg de kaas van zijn brood eten door buitenlandse webshops. De moderne klant wil immers centraal staan en zelf beslissen hoe hij informatie verzamelt, wanneer en waar hij koopt en hoe hij wil bediend worden.

 

Daarom is de Omnichannel-aanpak van Tilroy zo succesvol omdat je klanten transparant worden bediend via je eCommerce site die naadloos geïntegreerd is met je online kassasysteem.

 

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.