Suspens opbouwen tijdens de soldenperiode doe je zo

3 minuten lezen
mei 9

Hoewel er een verbod is op het ‘aankondigen’ van prijsverminderingen (op bijvoorbeeld affiches) tijdens de sperperiode wil dit niet zeggen dat je je (potentiële) klanten niet mag prikkelen tijdens de soldenperiode. Hoe eerder je hier mee begint hoe meer momentum en ‘buzz’ je kunt opbouwen tijdens de soldenmaand. Hoe meer ze je aanbiedingen zien, hoe groter de kans dat ze er niet aan kunnen weerstaan.

 

Zet al je social accounts en kanalen in en… mail!

En met alle kanalen bedoelen we echt álle kanalen. Je wil namelijk geen enkele kans onbenut laten om je klanten in te lichten over aankomende prijsdalingen of extra kortingen. Posts op de sociale media dus maar vergeet zeker niet om mailings uit te sturen naar je klantenbestand. In het artikel rond omnichannel klantenregistratie hebben we eerder al toegelicht waarom het verzamelen van e-mailadressen bovenaan de to-do lijst van elke retailer zou moeten staan.

 

Tot op heden is en blijft e-mail namelijk het meest efficiënte marketing medium ter wereld. Zo zal een mail voor tot wel 6x meer interactie zorgen dan een tweet op Twitter.

 

Promoot je beste deals tijdens de solden via alle mogelijke kanalen

 

 

Voorzie exclusieve aanbiedingen en promoties en gebruik promocodes

Het enige wat klanten nóg fijner vinden dan koopjes zijn exclusieve koopjes. Wil je voor extra opwinding zorgen op de sociale media en ervoor zorgen dat je posts spontaan worden gedeeld? Deel dan je exclusieve aanbiedingen enkel met je volgers op de sociale media en gebruik promocodes. Dit kan zo eenvoudig zijn als een extra korting van 10% (bovenop je standaard korting) voor iedereen die de ‘social promocode’ in geeft op je webshop of toont aan je kassa.

 

Overweeg minstens één ‘doorbuster’

Een doorbuster is een onweerstaanbare korting op een populair item waar je klanten mee naar je winkel lokt. Het idee erachter is om ervoor te zorgen dat ze zich haasten naar je winkel om te kunnen profiteren van je aanbieding, voor het te laat is… Doe het dus goed en ze rennen de winkel(s) van je concurrent zo voorbij. En wedden dat het dan niet bij die ene aankoop blijft? Een strategie die je zowel online als in je fysieke winkel kunt toepassen. Hierbij focus je best op die aanbiedingen waarvan je weet dat ze het meest verleidelijk zijn.

 

Je etalage moet solden uitstralen

Denk hierbij niet enkel aan de straatkant van je fysieke winkel, je webshop heeft net zo goed een etalage. De homepage zal heel vaak de eerste pagina zijn die ze te zien krijgen, maak hier dus gebruik van. Zo kan je een slider gebruiken om je allerbeste koopjes een-voor-een te promoten in combinatie met een of meerdere banners voor speciale kortingen of een vaste afbeelding met een overzicht van de beste aanbiedingen. Welke methode je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat je solden in één oogopslag zichtbaar, duidelijk en aantrekkelijk zijn. Als je hier niet in slaagt, is de kans groot dat ze elders gaan shoppen of je winkel voorbij lopen.

 

ook je online etalage moet solden uitstralen

 

 

“De homepage van je webshop is óók een etalage”

 

 

 

Niks houdt je tegen om je nieuwe collectie alvast te promoten

De promotie van je nieuwe collectie begint al in je winkel en het moet duidelijk zijn welke artikelen tot de nieuwe collectie behoren en welke niet. Op die manier krijgen je klanten al een eerste idee van wat je het aankomende seizoen voor ze in petto hebt. Neem ook tijdens de drukke soldenperiode de tijd om je klanten te registreren en vraag of ze het fijn vinden om als eerste op de hoogte te worden gebracht van exclusieve aanbiedingen of wanneer nieuwe collecties arriveren. Ondertussen geef je een folder mee met de collectie van volgend seizoen.

 

“Ook tijdens de drukke soldenperiode wil je zoveel mogelijk klanten registreren”

 

Tijdens de soldenperiodes is het een stuk drukker in je winkel dan gedurende de rest van het jaar. Veel klanten betekent ook veel kansen. Een goede solden voorbereiding zorgt ervoor dat je nét dat beetje extra tijd hebt voor je klanten. Tijd om je klanten te leren kennen om ze later te kunnen verwennen.

Onderwerpen: Tilroy tips E-commerce

Blijf op de hoogte