Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

Thema winkeldiefstal in Telefacts

Tilroy > Retail vandaag  > Thema winkeldiefstal in Telefacts
thema winkeldiefstal in telefacts

Thema winkeldiefstal in Telefacts

Op 13/01 nam Telefacts (VTM) uitgebreid het thema winkeldiefstal onder de loep, inclusief tips hoe winkeliers zich ertegen kunnen wapenen. Een veel voorkomend voorbeeld van winkelfraude is het verwisselen van prijskaartjes, waarbij klanten een goedkopere prijs aan een duurder artikel bevestigen en zo de winkelbediende proberen misleiden.

 

Resatec ontwikkelde RFID tags (beveiligingstags die in het kledingstuk vastgemaakt worden) met verschillende functies. Niet alleen activeert de Resatec tag het alarm wanneer iemand ermee door de deur loopt. Bij het losmaken door de winkelbediende, stuurt de tag ook ineens de prijs en het artikelnummer naar het kassasysteem, zodat het artikel meteen klaar is om afgerekend te worden (zonder dat het hoeft gescand te worden). Omdat de tags niet ongeautoriseerd verwijderd of verwisseld kunnen worden, is de gescande prijs dus altijd de juiste.

 

In de reportage ziet u hoe de Tilroy kassa het signaal van de RFID tags inleest waarna de winkelbediende in één beweging kan overgaan tot de betaling.

 

 

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is als oprichter van IT-bedrijf Prosteps sinds 1999 actief in de retailsector. Prosteps heeft in België heel wat pionierswerk verricht inzake online en offline winkelbeheer. Zo ontwikkelde zij enkele jaren geleden ook de software Tilroy die de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën bundelt.