Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56
klanten cases tilroy Timmermans ceo

Waar we vroeger voor een software-update één voor één alle kassa’s moesten bijwerken, gebeurt dat nu automatisch. Met Tilroy is het gewoon een stuk efficiënter.

Marc Timmermans |Timmermans

Luxe schoenen en lederwaren van Sint-Niklaas naar het internet

Al sinds 1875 staat de naam Timmermans in Sint-Niklaas voor schoenen en lederwaren van hoge kwaliteit. Vandaag is het een familiebedrijf met een tiental winkels in Vlaanderen en Brussel onder de merken Tamaris, Tarmak, Tim’s en Timmermans. Het vlaggenschip, de multimerk luxewinkel onder de eigen naam, verkoopt zijn assortiment ook online, dankzij Tilroy.

 

In België zijn klassieke winkels nog vaak zeer nabij. Mensen komen ter plaatse kijken, aanraken en passen. Schoenen en lederwaren zijn bij uitstek tactiele, driedimensionale voorwerpen. Online is om al die redenen geen evident verkoopkanaal, in het bijzonder voor het luxesegment. Toch zet Timmermans de stap.

 

“We komen uit de offline-verkoop en dit blijft voor ons het dominante kanaal. Online is complementair. Steeds meer mensen checken de collectie eerst op internet, en komen gericht passen en kopen in de winkel. Of omgekeerd. Online zijn we dag en nacht open. Dankzij onze omnichannel-aanpak zien mensen exact hetzelfde aanbod in onze winkel, en thuis in de woonkamer”, vertelt zaakvoerder Marc Timmermans.

 

“De webshop is voor ons een uitbreidingsverhaal. Het is een extra digitale vitrine. Mensen die elders hun favoriete schoenenpaar niet in de juiste maat vinden, kunnen dit bij ons online kopen of reserveren. Bestellingen tussen 400 en 600 Euro zijn geen uitzondering.”

Eén oplossing voor ERP, kassa en BI

“We hadden al een eerste stap gezet met een webshop op basis van Magento. Maar de koppeling met onze interne systemen bleek te complex, traag en kostelijk. Zo was het niet eenvoudig om de webcatalogus continu af te stemmen op de winkelvoorraden en het snel wijzigende aanbod. In pakweg doe-het-zelf kun je tien jaar lang dezelfde schroef of bout verkopen. In onze branche verkoop je om de zes maanden een volledig nieuwe collectie, in verschillende maten en kleuren.”

 

“De kern van het probleem is ERP: nieuwe artikelen invoeren, orders plaatsen, leveringen ontvangen, de verkoop beheren én retours nemen. Toen Tilroy-integrator Prosteps ons een totaalaanbod deed voor ERP, de kassa’s, de webshop én Business Intelligence (BI), was de keuze gauw gemaakt. Met al onze ICT-vragen kunnen we nu bij één partij terecht. En dankzij de abonnementsformule betalen we een vaste maandelijkse kost, zonder investering.”

Performant kassasysteem met nieuwe betaalmiddelen

“Onze medewerkers kennen niet allemaal het hele aanbod. Daarom is een vlotte, visuele interface een sterk pluspunt voor onze kassa’s. De verkoopmedewerkers zijn tevreden over de ergonomie. Tilroy is flexibel en voegt op onze vraag ook nieuwe functies toe: afrekenen op factuur, met BTW, met BTW-vrijstelling voor de export… Het zit er nu allemaal in.”

 

“Klanten zijn veeleisend. Wanneer onze winkels in een shoppingcenter honderden klanten per dag bedienen, moeten we snel en eenvoudig kunnen afrekenen. Dankzij Tilroy lukt dat. We kunnen trouwens probleemloos nieuwe betaalmiddelen aanvaarden, zoals we hebben gedaan met de betaal-app Payconiq en KBC Mobile Pay. We laten klanten nu met de smartphone betalen, hoewel we hopelijk nog jaren portefeuilles zullen verkopen.”

 

“Dankzij Tilroy hebben we geen eigen ICT-infrastructuur meer te beheren. Onze kassa’s zijn eigenlijk een weblink. Die kun je openen op een kassatoestel, een pc, iPad of zelfs een smartphone. En waar we vroeger voor een software-update één voor één alle kassa’s moesten bijwerken, gebeurt dat nu automatisch. Het is gewoon een stuk efficiënter.”

Business Intelligence sluitstuk van strategie

Om rendabel te werken, is het belangrijk te weten welk product, op welk verkooppunt, op welk moment succesvol is. In een volgende fase is het mogelijk om trouwe klanten individueel te benaderen met gerichte promoties.

 

“BI is het sluitstuk van onze strategie. Op termijn willen we weten wie wat koopt, en wanneer. We houden die informatie bij in de klantenfiche in Tilroy. De gegevens zijn niet altijd erg volledig voor winkels met een hoog debiet. Dankzij deze integratie met de eID reader kunnen we veel efficiënter klanten opzoeken, nieuwe klanten aanmaken en de gegevens van bestaande klanten bijwerken en updaten.”

 

“Alle verkoopinformatie exporteren we vanuit Tilroy naar een analysetool. Dit is onze ‘grondstof’ om de juiste voorraad aan te houden, tijdig in te kopen en gericht promo-acties op te zetten. Promoties zetten we tegelijk op in de winkels én via gerichte e-mailcampagnes. Zo komen offline en online opnieuw samen.”

uitdaging icon tilroy reference case

Uitdaging

Efficiënte totaaloplossing voor ERP, kassa en BI

Volledig assortiment online en offline aanbieden

Performante kassa’s voor drukke koopcentra

Oplossing

Volledige integratie van kassa en stock met de webshop

Koppeling tussen kassa- en voorraadsysteem

Exporteren van verkoopinformatie voor analyse

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Zeer volledige webshop tegen minimale kost

Kassa’s integreren met betaal-apps zoals Payconiq

Evolutieve service met grote flexibiliteit

Oplossing

Eén tool voor kassa- en voorraadsysteem

Volledige integratie met de webshop

Loyalty-programma online & offline

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Snel en betrouwbaar afrekenen aan de kassa

Offline-modus vermijdt problemen bij internetpanne

Volledig klaar voor toekomstige groei

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Neem contact op