Maak omnichannel retail eenvoudiger met één centraal beheer voor voorraad, winkel en webshop

Kassasysteem retail software

Online kassasysteem & Voorraadbeheer

Tilroy is een krachtig online kassasysteem en voorraadbeheer voor retailers. Met uitgebreid productbeheer, voorraadoptimalisatie, loyalty tools en integraties. 

Géén dubbel werk icoon

Productbeheer

Maak een onbeperkt aantal artikels aan. Eén centraal beheer voor je winkel(s) en webshop.

Real-time voorraad

Voorraadbeheer

Maak een inventaris in een mum van tijd en optimaliseer je voorraad.

Winkelbeheer

Winkelbeheer

Behoud het overzicht over je winkel(s) en je medewerkers met ingebouwde veeiligheidsprofielen

Ontwerp zonder titel (48)-1

Klantenbeheer en loyalty

Maak snel nieuwe klanten aan, beloon je trouwe klanten en geef hen een reden om terug te komen.

Ontwerp zonder titel (51)

Rapportering

Vraag rapporten op per winkel of over locaties heen metglasheldere doorverkoopcijfers

Omnichannel op zijn best

Zet snel nieuwe artikels in het systeem, bekijk de voorraden per winkel bekijken en weet altijd wat goed verkoopt en speel daarop in met promoties en klantspecifieke kortingen. En je klanten? Die kunnen gemakkelijk afrekenen met eender welk betaalmiddel.

  • Omnichannel-klanten-vandaag-Tilroy.jpg
  • webshop-click-en-collect-Tilroy.jpg
  • blog image Tilroy
Uitgebreid Loyaltysysteem

Een kassa die je klanten herkent, begrijpt en beloont

Uitgebreide klantenfiches met volledige aankoophistoriek zorgen ervoor dat je weet wie er aan je kassa staat. Zo kan je de terugkerende klant in de watten leggen en verwennen met ons uitgebreide loyalty systeem. Geen verjaardag wordt vergeten en dankzij E-tickets heb je nooit meer frustratie van je klanten over verloren kastickets.

Voorkom teleurstelling bij je klanten

Geen ‘nee verkopen’ maar real-time voorraadcijfers voor jou én je klanten. Je stock kent geen geheimen meer en je weet op eender welk moment vanop eender welk toestel de exacte locatie en hoeveelheid van elk artikel. Toon je stock online en voorkom teleurstelling bij je klanten.

social image 1200x630 - 2022 (55)

100% Omnichannel

Nooit meer dubbel werk en je klanten shoppen waar en wanneer ze willen. Beheer al je verkopen met één handige tool en bied je klanten een consistente merkbeleving en gepersonaliseerde kortingen, click & collect, giftvoucher en promoties. Je klanten kopen je producten waar en wanneer ze willen, in je winkel of online met hun favoriete toestel.

Meet the team (13)

Meer inzicht = Meer omzet

Doorgrond de huidige trends in elk van je winkels. Weet op elk moment welke producten het beste verkopen, welke werknemers het beste presteren en wat de trends zijn in je winkel(s). Rapporteer per winkel of over verschillende locaties en stuur alles rechtstreeks naar je boekhouder of koppel je favoeriete boekhouding tool aan Tilroy.

winkelketens-en-multishop-retailers_zwaarste-integraties-met-sprekend-gemak.jpg
Word omniconnected

Zet je klanten op de eerste plaats met een omnichannel klantenprofiel

1-1

Vereenvoudig administratie

Automatiseer je dagelijkse taken, stel herinneringen in voor jezelf en voor je medewerkers en koppel met je favoriete boekhoudpakket.

3-1

Laat je winkels groeien

Een sterkere relatie met je klanten resulteert in meer herhaalaankopen, grotere bestellingen en een grotere waarde van je winkel(s).


Tilroy, de totaaloplossing voor elke retailer


Neem het niet van ons aan

Wat onze klanten zeggen

Vaakgestelde vragen

Hoe snel kan ik overstappen naar Tilroy?

De opstarttermijn hangt af van de grootte van je onderneming (aantal winkels) en het aantal producten dat je verkoopt. In principe kun je binnen een week na bestelling aan de slag met je Tilroy kassa’s. De geïntegreerde webshop kun je na de opstart zelf beheren, dus je bepaalt zelf hoe snel je artikelen online verschijnen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je over volgende lijsten beschikt, kunnen wij die voor je opladen zodat je met een kant-en-klaar systeem van start kan.

  • Lijst van alle producten (incl. kleuren, maten, stock, productgroepen, …)
  • Lijst van de prijzen (aankoop, BTW, verkoop, …)
  • Lijst van de klanten (adresgegevens, e-mail, BTW-nummers, …)
Kan ik mijn winkelgegevens (klanten, artikelen, …) overzetten naar Tilroy?

Als je gegevens uit je bestaand systeem kan exporteren, of als je over gegevenslijsten beschikt, kunnen we die waarschijnlijk opladen in Tilroy zonder extra kosten.

Is Tilroy compatibel met mijn bestaande hardware?

Internet volstaat om Tilroy te openen in je web browser. Tilroy werkt op de meeste tablets (iPad, Android, …), pc’s en laptops (Windows en Apple) of op je bestaande (touchscreen) POS toestellen.

Houd er wel rekening mee dat er beperkingen zijn voor wat betreft het gebruik van iPads of andere tablets als POS. Uiteraard zijn verkopen mogelijk maar ze kunnen niet worden gezien als complete Point Of Sale systemen omdat het niet mogelijk is om betaalterminals en label – en ticketprinters te koppelen.

Je hoeft je favoriete merken dus niet op te geven. Heel waarschijnlijk is Tilroy ook compatibel met je bestaande ticketprinters, barcodescanners, labelprinters, … We bekijken dit samen met je.

Als je nog geen apparatuur hebt, kun je ook bij ons terecht. We hebben een uitgebreid gamma met alle nodige hardware om tot een compleet point of sale systeem te komen.

Kan Tilroy integreren met mijn ERP-systeem?

Dan bekijken we hoe we Tilroy daaraan kunnen koppelen. Dit is altijd mogelijk maar vraagt vaak wat developmentwerk. We bezorgen je eerst een correcte offerte voor we verdergaan.

Is het mogelijk om Tilroy in werking te zien?

In ons kantoor te Aartselaar beschikken wij over een demo winkelomgeving waarin we alle verkoopsituaties alsook het online klantengedrag realistisch kunnen weergeven. Maak hier een afspraak voor een live demo of contacteer ons op het nummer: +32 (0) 3 820 17 56. De afspraak kan ook bij jou in de winkel doorgaan of in onze online meetingroom.

Tilroy lijkt de geknipte oplossing voor mijn bedrijf, hoe kan ik starten?

Contacteer ons! Tijdens een persoonlijke ontmoeting leren we je onderneming beter kennen en kunnen we alle praktische zaken aftoetsen.

Kom langs bij ons op kantoor of vraag een afspraak aan in je eigen zaak.

Vraag je demo aan of stel een vraag aan onze experts