EDI – Electronic Data Interchange

Stap in de Tilroy integratie cockpit en creëer een concurrentiewaarde voor je winkel(s) of merk met elektronische gegevensuitwisseling.

EDI – Electronic Data Interchange

Retail profiteert al tientallen jaren van de voordelen van EDI

Retail loopt al meer dan dertig jaar voorop bij de adoptie van EDI en heeft al veel papieren processen vervangen door elektronische documenten die worden uitgewisseld tussen computersystemen van verschillende bedrijven. Deze elektronische documenten kunnen bestellingen, facturen, verzendberichten en andere handelsgerelateerde informatie bevatten.

electronic_data_interchange_tilroy.png

Systemen communiceren eenvoudig, zonder menselijke tussenkomst

EDI maakt gebruik van gestandaardiseerde formaten voor het uitwisselen van gegevens, zoals ANSI X12 en EDIFACT. Deze standaarden definiëren de structuur van de gegevens, zodat systemen van verschillende organisaties met elkaar kunnen communiceren zonder menselijke tussenkomst. Dit vermindert handmatige fouten, versnelt de gegevensverwerking en verbetert de efficiëntie van zakelijke transacties tussen handelspartners.

edi_retail_eenvoudig_communiceren.png

Werk sneller en nauwkeuriger door bedrijfsprocessen te automatiseren met EDI

Bedrijven kunnen EDI gebruiken om verschillende processen te automatiseren, zoals het plaatsen van bestellingen, het verwerken van facturen en het bijhouden van voorraadniveaus. Het helpt ook bij het verminderen van papieren documentatie en verbetert de snelheid en nauwkeurigheid van gegevensuitwisseling tussen bedrijven in een supply chain.
 
edi_retail_snelheid.png
Maak komaf met eindeloze handmatige invoer of mogelijke fouten die daarmee gepaard gaan

6 voordelen van EDI

Efficiëntie

Geen eindeloze handmatige invoer en de mogelijke fouten die daarmee gepaard gaan. In de plaats krijg je een snellere orderverwerking en facturatie.

Nauwkeurigheid

Geen vage bestellingen meer, geen gemiste nullen of komma’s.

Kostenbesparing

Geen onnodig papierwerk en administratiekosten.

Snelheid

Realtime data overdracht.

Traceerbaarheid

Met EDI heb je volledige zichtbaarheid van de transactieketen, wat het leven een stuk gemakkelijker maakt als het gaat om voorraadbeheer en planning.


Tilroy, de totaaloplossing voor elke retailer


Neem het niet van ons aan

Wat onze klanten zeggen

Wil je Tilroy eens in actie zien?