Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

De terugkeer van de brick-and-mortar-store!

Tilroy > Retail vandaag  > De terugkeer van de brick-and-mortar-store!

De terugkeer van de brick-and-mortar-store!

We schreven het hier al eerder, het doemdenken over de toekomst van de fysieke retail is overroepen. Toegegeven, de retailsector staat voor een aantal uitdagingen die de sector zullen transformeren, maar dat is voor bedrijven in veel sectoren het geval. Dat wil niet zeggen dat alle bedrijven in de sector zullen verdwijnen.

 

eCommerce staat op het punt om dit jaar de kaap van de 10% van alle retail-verkopen te ronden. Dat is veel en het zal daar niet stoppen. De voorspelling is dat midden de jaren ’20 het aandeel tot 15% zal zijn geklommen. Maar wat zijn de effecten hiervan op de markt ?

 

Dalende vastgoed-prijzen, stijgende advertentie-kosten

 

eCommerce is lang bestempeld als een goedkope manier van verkopen. En dat is het ook lang geweest. Je kon met een vrij kleine investering meedoen met eCommerce en je had geen dure huurprijzen te betalen voor een winkel terwijl de advertentiekosten voor digitale marketing best te overzien waren.

 

Maar markten werken zoals markten zullen werken… vraag en aanbod spelen altijd mee. Dat wil dus zeggen dat naarmate eCommerce populairder wordt, de vraag naar ‘goeie’ advertentie-ruimte toeneemt en dus duurder wordt. Dat het olympisch minimum aan middelen die je inzet om een eCommerce-activiteit uit te bouwen stijgt. Tegelijk zijn er ontegensprekelijk spelers op de markt die er onder lijden en we worden nu al geconfronteerd met een dalende vraag én dus dalende prijzen op de vastgoedmarkt van de retail-ruimte.

 

Darwin had weer gelijk... Survival of the fittest or those best capable to adapt

 

Het gaat er niet altijd om om de grootste of sterkste te zijn. De winnaars van morgen, eender in welk eco-systeem of markt, zullen diegenen zijn die zich het best aan de nieuwe realiteit aanpassen. Wat zeker is dat vandaag hetzelfde doen als gisteren niet de oplossing is.

 

Goed nadenken waar je bent, hoe je omgeving verandert en hoe je daarop het best inspeelt biedt heel veel goeie kansen. eCommerce is here to stay, hopen dat het wel weer weg gaat of dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen is geen optie.

 

Maar een kanaal dat straks 15% van alle verkopen gaat opeisen in je armen sluiten en het nu al in je commercieel beleid integreren, dat is de manier om het maximale uit de veranderende omgeving te halen. Als een boom wiens wortels altijd groeien in de richting van het water.

 

Bloomberg

Het artikel van Bloomberg waarnaar we HIER linken beschrijft goed hoe diverse marktbewegingen de balans tussen fysieke handel en eCommerce begint te beïnvloeden. Hoe het minder uitgesproken zeker is dat een eCommerce-business alleen het zal blijven winnen van een klassieke retailer die zich aanpast.

 

 

Omnichannel is de toekomst

Het komt er dus op aan je aan te passen en dat te doen op een zo efficiënt mogelijke manier. Je moet dus je klanten op die manier bedienen zoals het zelf willen, zowel via de klassieke winkel als via een digitaal platform. Maar om je direct en indirecte kosten die daarmee gepaard gaan onder controle te houden, moet je kiezen voor een geïntegreerde aanpak.

 

1 centraal systeem dat alle verkopen, klanten en voorraden beheert en transparant zichtbaar maakt. 1 centraal systeem waarmee je alle bewegingen van goederen in je retail-omgeving (ontvangst, verkoop, levering, online én offline).

 

Het heeft geen zin om je winkelverkoop los te zien van je online verkoop. Het is te duur en omslachtig om beide systemen naast elkaar op te zetten en te beheren.

 

Daarom ontwikkelen wij al jaren Tilroy, het omnichannel systeem voor de moderne retailer. Of je nu 1, 10 of 100 winkels en de daarbij behorende webshops moet beheren, Tilroy heeft een oplossing die je vandaag op weg helpt en met je meegroeit in je omnichannel ambities.

 

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-05-01/e-commerce-costs-rise-just-as-commercial-real-estate-costs-fall

 

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Lees ook:

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.