Toch niet nóg een newsletter? De meesten onder ons worden gespamd met e-mails…
Wie wil er dan in hemelsnaam nog een newsletter van een retailer ontvangen?
Heeft de newsletter nog wel impact? Is die niet voorbijgestreefd door sociale media?
Forbes laat geen twijfel bestaan, de newsletter is niet dood, hij is springlevend.  

 

 

Willen mensen nog newsletters ontvangen?

 

We worden allemaal overstelpt door newsletters. “Bekijk ons nieuw product blablabla” of de zoveelste “50% korting op alle producten”. De meeste newsletters swipen we meteen weg. Maar je zal zeker en vast enkele voorbeelden voor de geest kunnen halen van newsletters die je wel graag leest. Denk aan die van enkele van onze retailklanten A.S. Adventure, JUTTU, Runner’s Lab.

 

voorbeeld van newsletter retailer juttu zomerfestivals

 

Wat maakt deze nu zo verschillend van al die newsletters die je meteen naar de vuilbak verwijst? Ze houden geen verkoopspraatje. Ze brengen content die relevant is voor de klant. Waar is onze klant in deze periode mee bezig? Daar geven ze tips, inspiratie en nieuws rond. Ze organiseren ook events en wedstrijden die een massa interessante content opleveren. Allemaal leuk, maar dat vraagt wat werk. Hebben die newsletters wel impact?

 

Hebben newsletters nog impact? 

 

De mensen van wie je een e-mailadres hebt, hebben actief aangegeven dat ze interesse hebben in je merk of winkel. Vroeger werd er heel los omgesprongen met data en kon je e-mailadres op allerlei manieren op een lijst belanden. Sinds de GDPR-wetgeving moeten je klanten zelf aanvinken dat ze de newsletter wensen te ontvangen. Die contacten zijn goud waard. Ze hebben interesse, ze willen nieuws.

 

 

Hebben de sociale media de newsletter voorbijgestoken?

 

Op sociale media concurreer je met duizenden andere retailers om aandacht. Ok, je kan targeten op interesse maar dan nog zit je in een grote poel te vissen. Hoeveel is de doelgroep waard met interesse “mode” in vergelijking met mensen die specifiek jouw winkel leuk vinden?

 

 

Op sociale media concurreer je met duizenden andere retailers om aandacht

 

 

 

els aerts zegt emaildressen zijn waardevoller zijn dan volgers

 

Wat levert het op?

 

Afhankelijk van welke studie je leest, verdien je met e-mailmarketing 30 tot 35 euro terug op elke euro die je investeert. E-mail heeft de hoogste ROI (Return on Investment) van alle marketingkanalen.

 

 

infographic roi emailmarketing vergeleken met andere mediakanalen

 

 

 

 

Ondanks deze cijfers, sturen vele retailers toch geen newsletters uit.
Dat is jammer want het is momenteel een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om je zaak te promoten en klanten aan je te binden. En trouwe klanten kopen vaker en spenderen 67% meer dan nieuwe klanten. Het is dus belangrijker dan ooit om in te zetten op emailmarketing.

 

En dat hoeft allemaal niet zo complex te zijn. Als je Tilroy gebruikt voor je winkel en webshop, heb je een integratie met Mailchimp, een van de gemakkelijkste en meest gebruikte emailplatformen. Wil je nog een stapje verder gaan en je marketing automatiseren op basis van offline en online winkelgedrag? Dan kun je opteren voor een Tilroy integratie met Custobar

Onderwerpen: Tilroy tips

Blijf op de hoogte