Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Citycubes creëert unieke omnichannel ervaring in de Lidl festivalshop op Tomorrowland

Tilroy > Retail vandaag  > Citycubes creëert unieke omnichannel ervaring in de Lidl festivalshop op Tomorrowland
tilroy in lidl pop up supermarkt op tomorrowland

Citycubes creëert unieke omnichannel ervaring in de Lidl festivalshop op Tomorrowland

Voor het vierde jaar op rij vond je een Lidl pop-up supermarkt op het sprookjesachtige Dreamville, de camping van Tomorrowland. Alles voor de hongerige ‘People of Tomorrow’ om op een lekkere en gezonde manier het festival te overleven. Zo was er een ruim vers aanbod van groenten en fruit, salades, sapjes en smoothies tot nuttige gadgets voor op het festival zoals slaapzakken, zonnecrèmes en zélfs barbecue gerief. Geen gesleur op de trein of koffers vol stampen met eten, gewoon vers én gezond recht uit de Lidl festival shop. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt door de meer dan 35.000 tijdelijke bewoners van Dreamville.

 

 

Unieke omnichannel ervaring op het festival dankzij Click & Collect

 

screenshot webshop lidl festivalshop op tomorrowland

Hoewel de festival shop bijna continue geopend was, was er nooit een rustig moment. Wie de drukte wilde vermijden, kon wel zijn producten op voorhand bestellen in de webshop of op het terrein zelf aan één van de vele bestelkiosken en vervolgens ophalen in de Lidl festivalshop op een moment naar keuze. Door Click & Collect als mogelijkheid aan te bieden, wist Lidl dan ook maximaal in te zetten op beleving van de festivalgangers, met een unieke omnichannel ervaring op het festival als resultaat.

 

 

Cashless afrekenen aan een Tilroy kassa

 

Voor de realisatie van de festivalshop deed Lidl opnieuw een beroep op Citycubes, die al eerder de Freshtival store van Lidl realiseerden. CityCubes is een pionier in brand activation en mikt met de belevingseconomie op een nieuwe manier van klantenbereik.

 

Na een eerdere succesvolle samenwerking koos Citycubes voor het technische gedeelte opnieuw voor Tilroy als Point Of Sale, dit jaar uitgebreid met een responsive webshop en bestelkiosken met betaalterminal op het festivalterrein.

 

Na de introductie met Tilroy voorzag CityCubes de verdere opleiding van het winkelpersoneel. Het winkelpersoneel ‘was snel weg met het systeem’. Ook voor het Tilroy sprookje op Tomorrowland  een gelukkig einde.

 

We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking, aldus Peter de Ranter, CEO van Tilroy. Met Tilroy willen we een totaaloplossing bieden voor retailers om maximaal te connecteren met hun klanten, beleving is hierin cruciaal en zorgt voor terugkerende klanten. Kijk eens naar Tomorrowland: dé festival beleving en iédereen wil terug

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.