Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Online cadeaubon 2.0

Tilroy > Tilroy updates  > Online cadeaubon 2.0
Kies uit meerdere beelden en personaliseer cadeaubonnen met een leuke boodschap screenshot

Online cadeaubon 2.0

De cadeaubonnen werden in een compleet nieuw jasje gestoken met heel wat extra mogelijkheden voor zowel jou als voor je klanten. Zo kan je meerdere beelden opladen waaruit je klanten kunnen kiezen en is het mogelijk om de cadeaubonnen te personaliseren met een leuke boodschap.

 

Kies uit meerdere beelden

 

Je kunt je klanten laten kiezen uit een selectie van beelden voor de cadeaubonnen die je kunt aanpassen en uitbreiden zoveel als je wilt. Je zou je afbeeldingen de collecties en de seizoenen kunnen laten volgen maar je kunt net zo goed inspelen op de reden van de aankoop van de giftvouchers, zoals bijvoorbeeld een verjaardag, of gewoon allebei. De afbeeldingen voor de cadeaubon beheer je heel eenvoudig in de Tilroy CMS.

 

Personaliseer cadeaubonnen met een leuke boodschap

 

Voor je klanten hebben we een tekstveld voorzien om de cadeaubonnen te personaliseren met een leuke boodschap zoals een felicitatie, een bedankje, een leuke anekdote of misschien zelfs een gedicht.

 

 

Klantenvrijheid en Omnichannel

 

Klantenvrijheid is en blijft het codewoord wanneer we praten over cadeaubonnen. Of een cadeaubon nu online of bij je in de winkel werd aangekocht, de klant moet kunnen kiezen wat hij ermee doet: afgeven aan de persoon van zijn keuze, doormailen of afdrukken. Ook de begunstigde is vrij om de cadeaubon te verzilveren waar hij of zij dat het liefste wil: online in je webshop of in één van je winkels.

 

 

Ook overtuigd van een omnichannel strategie, maar weet je niet waar te beginnen?

 

 

Wie niet web is, is gezien.

Met de gids ‘Wie niet web is, is gezien’, geschreven door Peter De Ranter, willen we graag omnichannel retail verduidelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden, aangevuld met nuttige tips om je winkel te wapenen voor de toekomst.

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.