Wat zijn nu quick wins voor online verkoop? Er zijn er wel een aantal. Niet allemaal even quick, maar wel allemaal eenvoudig te realiseren en meestal zonder technische kennis.

 

1. Iconen van betaalmethodes en leveropties

Som ze allemaal en duidelijk op in de footer van je webshop en herhaal ze eventueel op je detailpagina’s. Dat zorgt voor onmiddellijk vertrouwen bij de klant dat hun bestelling in goede handen is en dat ze eenvoudig kunnen afrekenen.

 

2. USP’s of unique selling points

Je zult ze vast hebben, maar weten je klanten het ook? Zijn ze duidelijk zichtbaar op je webshop? Herhaal je ze ook op de detail pagina’s naast je knoppen om het toe te voegen aan een mandje?

 

3. Zorg voor goede productfoto’s

Minstens één productfoto. Maar hoe meer foto’s je toevoegt aan je producten, hoe beter het beeld zal zijn van het artikel en hoe groter de kans dat je het gaat verkopen.

 

4. Gebruik unieke omschrijvingen

Vermijd vooral het gebruik van enkel technische bullets met kenmerken waar de gebruiker of de bezoeker van je webshop eigenlijk niets aan heeft. Probeer hem te overtuigen zoals je dat ook in je winkel zou doen en wees daar uniek in.

 

5. Snelheid

Afbeeldingen zijn vaak de grootste boosdoener voor vertraging. Optimaliseer je afbeeldingen waar mogelijk. Hoe sneller je webshop, hoe meer verkopen en hoe hoger de bestelwaarde.

 

6. Een Custom 404 pagina

Het kan altijd gebeuren dat de bezoeker de weg kwijtraakt of dat een artikel plots niet meer voorradig is. Maar als dat gebeurt, zorg voor een fijne ervaring met een aangepaste 404 pagina en help de bezoeker weer op weg.

 

7. Een chatfunctie

Niet voor iedereen van toepassing, maar zeker wel wanneer je ook persoonlijk advies geeft in de fysieke winkel. Een online aanspreekpunt is dan vaak ook een enorme verkoopsbooster voor je webshop.

 

8. Een social login

Login met Facebook of login met Gmail, afhankelijk van hetgeen dat de meesten van je klanten gebruiken of misschien wel allebei. Dat vergemakkelijkt enorm het registreren en het aankopen in het checkout proces op je webshop.

 

Veel succes!


Blijf op de hoogte