Dat het inzetten van verschillende marketingkanalen meer mensen naar je winkel of webshop kan lokken, dat wist je waarschijnlijk al. Maar er zijn zoveel kanalen, zoveel mogelijkheden… en hoe kan je het beste inspelen op Pasen? Zie je het bos nog door de bomen? Wij zetten alvast enkele omnichannel marketingstrategieën van Blog related Digital op een rijtje, toegespitst op deze periode. Met deze 7 tips voor Pasen kan je als retailer zo aan de slag. 

 

1. Dagelijkse Deal op Social Media

Je kan je aantal volgers op sociale media uitbreiden en extra leads creëren door dagelijks een deal te lanceren op een van je producten. Als je veel artikels hebt om te solderen, kan je per sociaal medium een ander item kiezen. Een voor Instagram, een voor Facebook, … Zo zet je je volgers ook aan om je andere mediakanalen te ontdekken. Dagelijkse deals werken als schattentochten waarbij je spanning opbouwt en een leuke sfeer creëert.

 

 

Een promotie per kanaal zet je volgers aan om andere kanalen te ontdekken

 

 

2. Betrek je community

Op sociale media word je beloond voor de interactie die je posts opleveren, het is dus altijd de moeite waard om na te denken over User Generated Content. Hoe kan jij je community betrekken in deze periode? Je kan een Paaswedstrijd opzetten waarbij de leukste paasfoto van je fans wint… waarin zij aantonen hoe ze jouw product in deze periode gebruiken. Zo geniet je mee van de creativiteit van je klanten. Dit levert ook content op voor achteraf in mailings, sociale posts, enz.

 

3. Zet een klok op je promoties 

Creëer dringendheid door af te tellen naar Pasen met aangepaste promoties. Hoe sneller ze reageren, hoe groter de beloning. Je kan bijvoorbeeld een week voor Pasen starten met 30% korting, dan 3 dagen later 20% en gedurende het Paasweekend zelf 10% korting geven. Via ticketcounter kan je je eigen aftelklok maken. 

 

4. Maak Paaspakketten – of laat je fans het doen

 

 

Wat is een Paascampagne zonder Paasmandjes? Een pakket, bundel of collectie maken is een leuke manier om je producten voor te stellen. Maak “paasmandjes” die je klanten cadeau kunnen geven. Of nodig je fans uit om te helpen. Via een poll op Facebook en Instagram kan je ze op hun favoriete paasmandje laten stemmen.

 

 

Laat klanten via polls kiezen tussen paaspakketten

 

 

Het levert mooie content op voor e-mailings en bijlages voor magazines. Je kan ook werken met mandvullers waar klanten tussen kiezen. Geef ze bijvoorbeeld de optie tussen twee verschillende kleine items.

 

5. Geef meer gewicht aan je Paascampagne met Tips en Advies

 

 

Deze tip voor Pasen is een van de belangrijkste. Met handleidingen en how to’s bied je in print en online (e-mail en sociale media) een grote meerwaarde aan je klanten. Bedenk hoe zij gebruikmaken van jouw producten tijdens de paasperiode en werk daar dan ideeën rond uit die aanzetten tot kopen. Een kledingwinkel kan mode-advies geven voor het Paasweekend met foto’s van verschillende looks. Segmenteer je klanten wel op demografische data. Je wil geen advies rond handtassen naar al de mannen in je database sturen…. Tenzij je hen wil uitnodigen om een cadeau te kopen natuurlijk.

 

Dit kan je in print mailings verwerken en emailings maar zeker ook op sociale media. Zorg er dan gewoon altijd voor dat je een link hebt naar je product (waar mogelijk). Voor Instagram kan dit in stories via swipe up, maar het is enkel beschikbaar voor bedrijfsprofielen met meer dan 10.000 volgers.

 

6. Zorg ervoor dat je search is bijgewerkt

Haal alles uit je SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) door je content en ads bij te werken op sociale media en zoekmotoren (Google, Bing,…). Brainstorm over de meest toepasselijke zoekwoorden (bijvoorbeeld: paasdecoratie, paascadeau, outfit voor Pasen…), pas dan je content en ads aan zodat de juiste zoekwoorden zijn opgenomen. Dit kan je best zo snel mogelijk doen want het vraagt een beetje tijd voor je ad is goedgekeurd.

 

7. Organiseer een omnichannel zoektocht naar paaseieren (sociale media, e-mails en meer)

Wie houdt er niet van een zoektocht naar paaseieren? Of als Pasen je niet zo aanspreekt, een schattentocht? Je kan deze traditie gebruiken om je verkoop over alle kanalen heen op te drijven. Verstop “eieren” in de vorm van promocodes in e-mails, sociale mediaposts en e-tickets (digitale kassatickets). Je kan een link bij je e-mail voegen naar een hot deal om mensen te laten doorklikken. Of laten weten dat je ergens doorheen de dag een deal gaat verstoppen in een van je Instagram posts. Zo spoor je fans aan om hun meldingen aan te zetten. Bedenk hoe je al je beschikbare kanalen kan inzetten. Dat zet je fans aan om je op meerdere kanalen te volgen.

 

Dit spelletje maakt de winkelervaring niet enkel plezieriger, het creëert ook meer buzz op sociale media waarbij fans hun ontdekkingen uitwisselen.

 

Veel succes met deze 7 omnichannel tips voor Pasen!

 

Wil je meer weten over onze Omnichannel oplossingen?

Praat met een Expert

    Onderwerpen: Tilroy tips

    Blijf op de hoogte