Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Luxe schoenen en lederwaren van Sint-Niklaas naar het internet

Tilroy > Onze Klanten  > Luxe schoenen en lederwaren van Sint-Niklaas naar het internet
Timmermans_Tilroy_Customer_Case

Luxe schoenen en lederwaren van Sint-Niklaas naar het internet

Al sinds 1875 staat de naam Timmermans in Sint-Niklaas voor schoenen en lederwaren van hoge kwaliteit. Vandaag is het een familiebedrijf met een tiental winkels in Vlaanderen en Brussel onder de merken Tamaris, Tarmak, Tim’s en Timmermans. Het vlaggenschip, de multimerk luxewinkel onder de eigen naam, verkoopt zijn assortiment ook online, dankzij Tilroy.

 

In België zijn klassieke winkels nog vaak zeer nabij. Mensen komen ter plaatse kijken, aanraken en passen. Schoenen en lederwaren zijn bij uitstek tactiele, driedimensionale voorwerpen. Online is om al die redenen geen evident verkoopkanaal, in het bijzonder voor het luxesegment. Toch zet Timmermans de stap.

 

“We komen uit de offline-verkoop en dit blijft voor ons het dominante kanaal. Online is complementair. Steeds meer mensen checken de collectie eerst op internet, en komen gericht passen en kopen in de winkel. Of omgekeerd. Online zijn we dag en nacht open. Dankzij onze omnichannel-aanpak zien mensen exact hetzelfde aanbod in onze winkel, en thuis in de woonkamer”, vertelt zaakvoerder Marc Timmermans.

 

“De webshop is voor ons een uitbreidingsverhaal. Het is een extra digitale vitrine. Mensen die elders hun favoriete schoenenpaar niet in de juiste maat vinden, kunnen dit bij ons online kopen of reserveren. Bestellingen tussen 400 en 600 Euro zijn geen uitzondering.”

 

Ben je benieuwd wat de uitdagingen waren voor Timmermans en Tilroy? De volledige case kan je hier nalezen.

 

Waar we vroeger voor een software-update één voor één alle kassa’s moesten bijwerken, gebeurt dat nu automatisch. Met Tilroy is het gewoon een stuk efficiënter.

 

Lees de volledige case

Timmermans_Tilroy_Customer

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.