Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

De KRC Genk fanshop en Tilroy, een winnende combinatie

Tilroy > Onze Klanten  > De KRC Genk fanshop en Tilroy, een winnende combinatie
krc genk profielfoto david hamal groene overlay blog header

De KRC Genk fanshop en Tilroy, een winnende combinatie

De KRC Genk fanshop is in zijn huidige vorm aan zijn zesde seizoen toe en beleefde met het kampioenschap in mei enkele knalweken. Door de jaren heen heeft de fanshop ingrijpende veranderingen ondergaan. Vroeger maakten ze van 3 sjaals duizenden exemplaren. Nu brengen ze continu vernieuwing in het aanbod. Iedere twee weken is er een thuiswedstrijd en ligt er iets nieuws in de shop. Niet enkel het snel wisselende aanbod maakt de fanshop uniek, ze verkopen ook gepersonaliseerde merchandise. En daar gaan ze heel ver in.

 

 

Tot halverwege 2018 werkte de fanshop met een boekhoudkundig systeem gekoppeld met een webshop. Het was sterk verouderd en de mogelijkheden voor de webshop waren beperkt. Tijd voor verandering dus en David Hamal van de KRC Genk fanshop koos voor Tilroy: “Het is een van de weinige échte omnichannel systemen – en het bood wat we nodig hadden.”

 

 

Met hun verregaande personalisatiemogelijkheden is de KRC Genk fanshop natuurlijk niet zoals een standaard kledingzaak. De nieuwe software moest ook een goed beloonsysteem hebben en mee kunnen met alle promoties.

 

Ben je benieuwd naar hoe Tilroy de KRC Genk fanshop helpt met deze uitdagingen?

 

Lees de volledige case

 

 

user-gravatar
Barbara Van Cauwelaert

Barbara is online marketeer en copywriter. Ze heeft haar marketing strepen verdiend bij MTV Networks, Test-Aankoop en de start-up For Good en verzorgt nu de marketing van Tilroy. Ze houdt van een directe communicatie en een customer-centric aanpak.