Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56
 

Omnichannel retail praktijkboek

Wie niet web is, is gezien

Praktijkgids voor retailers in het internettijdperk

Met de gids ‘Wie niet web is, is gezien’, willen we graag omnichannel retail verduidelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden, aangevuld met nuttige tips om je winkel te wapenen voor de toekomst.

Bestel het gratis boek
Click & Collect
Hoofdstuk 1

Online bestellen en afhalen

Nu lezen
Home Delivery
Hoofdstuk 2

Levering van online aankopen

Nu lezen
In de winkel
Hoofdstuk 3

In de winkel bestellen of reserveren

Nu lezen
Klantentrouw
Hoofdstuk 4

Klantengegevens en klantentrouw

Nu lezen
Klantenvrijheid
Hoofdstuk 5

Omnichannel gift vouchers

Nu lezen
E-ticket
Hoofdstuk 6

Na de winkel terug online

Nu lezen
Retourneren
Hoofdstuk 7

Gratis retourneren bij u in de winkel

Nu lezen
Kiosk
Hoofdstuk 8

Webtechnologie in de winkel

Nu lezen
Mobiel shoppen
Hoofdstuk 9

De winkelstraat van de toekomst

Nu lezen
Omnichannel
Hoofdstuk 10

Begin bij de juiste technologie

Nu lezen

Waarom deze gids?

De marges van retailers staan al jaren onder druk. Eén van de oorzaken is de stijgende concurrentiedruk van de online shops. Hun marktaandeel loopt stilaan op tot 10%, in sommige sectoren zien we zelfs al pieken van 20%. Teken aan de wand is de toenemende leegstand van winkelpanden. Is er dan geen toekomst meer voor de ‘bakstenen’ winkel?

 

Natuurlijk wel. Een webshop kan nog steeds niet tippen aan de klantvriendelijke bediening van een gezellige boetiek of aan het uitgebreide persoonlijke advies van een speciaalzaak. Maar je kunt als retailer niet de ogen sluiten voor het feit dat steeds meer klanten hun zoektocht starten op het internet. Daar ligt alle informatie immers voor het grijpen: foto’s, prijzen, beschrijvingen, referenties, accessoires, … en dit resulteert misschien in minder bezoekers in de winkel. En hoe vaak kreeg je afgelopen jaar volgende vraag te horen: “Staat dat ook op uw website?”

 

De toekomst is aan de Omnichannel retailers: fysieke winkels die hun producten ook via het internet aanbieden, die klanten online informatie geven over voorraden, prijzen, promoties. Die hen de keuze laten tussen thuis leveren of afhalen in de winkel. Kortom: retailers die erin slagen om hun online én offline verkoopkanalen naadloos op elkaar af te stemmen en de klant via elke weg dezelfde informatie en voordelen bieden.

 

Met de gids ‘Wie niet web is, is gezien’, willen we graag omnichannel retail verduidelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden, aangevuld met nuttige tips om je winkel te wapenen voor de toekomst.

Peter De Ranter - Tilroy

Auteur Peter De Ranter is als oprichter van IT-bedrijf Prosteps (Aartselaar) al ruim 15 jaar actief in de retailsector. Prosteps heeft in België heel wat pionierswerk verricht inzake online en offline winkelbeheer. Deze gids wil dan ook de mist optrekken rond omnichannel retail en de fysieke retailers van vandaag de nodige inzichten verschaffen om hun business meer slagkracht te geven in de toekomst.