Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Klantregistratie is troef voor de Tilroy Omniconnected Awards

Tilroy > Retail vandaag  > Klantregistratie is troef voor de Tilroy Omniconnected Awards
illustratie Tilroy omniconnected awards 2022

Klantregistratie is troef voor de Tilroy Omniconnected Awards

Het registreren van klanten op een verkoop is dé sleutel tot omnichannel succes en is dan ook bepalend voor de uitreiking van de Tilroy Omniconnected Awards 2022.

 

We zullen bij alle Tilroy gebruikers gaan meten hoeveel klanten er worden geregistreerd in verhouding tot het aantal verkopen. Het is dus de bedoeling om te zorgen voor zo min mogelijk anonieme verkopen door zo vaak mogelijk de klant te registreren op een verkoop.

 

 

Twee Omniconnected Awards

 

Er zal een award worden uitgereikt waar we kijken naar de metingen voor het voorbije jaar – én we reiken een award uit voor de snelste stijger bij het starten van de meting op 12 september 2022, tot einde meting op 6 november 2022.

 

 

Hoewel we het graag anders zouden zien, is het aandeel anonieme verkopen meer dan 50 procent

 

 

 

Motivatie = Relatie

 

“We zouden het graag anders zien, maar er zijn nog zeer veel anonieme verkopen” geeft Peter De Ranter, CEO van Tilroy aan. “Door onze gebruikers te motiveren om meer klanten te registreren ontstaat een sterkere relatie met de klant en dat resulteert in meer herhaalaankopen en grotere bestellingen. Want de waarde van je winkel zit in de band met je klant, zowel het aantal connecties als de intensiteit ervan.”

 

 

Tips en interviews met specialisten uit de retailsector

 

“Hoewel we enkel bij onze gebruikers het percentage geregistreerde klanten kunnen meten, houdt dat ons niet tegen om de tips, tricks en ervaringen van specialisten binnen de retail sector om onze klanten te motiveren ook met andere retailers te delen” vertelt Peter De Ranter. “We willen niets liever dan dat de winkelstraten gevuld zijn met succesvolle retailers.”

 

 

We willen alle retailers motiveren

 

 

 

Wordt vervolgd…

 

Hou onze sociale media de komende periode goed in de gaten voor inspirerende artikels, podcasts en interviews boordevol tips en trucs voor een sterkere connectie met de klant en uiteindelijk een hogere waarde van je winkel, of je winkelconcept.

 

 

 

Klantgegevens verzamelen in Tilroy

 

Met Tilroy verzamel je eenvoudig klantgegevens en versterk je klantrelaties dankzij handige ingebouwde functies voor jou, je medewerkers én je klanten. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw winkel.

 

illisutratie klantgegevens verzamelen in Tilroy

 

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.