Meer dan 200 miljoen Instagram gebruikers bezoeken elke dag tenminste één merkpagina. Redenen genoeg om daar aanwezig te zijn. Bovendien heeft Instagram nog heel wat plannen op het vlak van e-commerce en zijn ze recent voor 22 grote merken gestart met een standalone shopping app. Zo hoeven gebruikers het platform zelfs niet meer te verlaten om af te rekenen.

 

Maar wat is nu precies een Instagram shop, hoe helpt het jou als retailer om je winkel(s) te doen groeien en hoe zet je er zelf een op?

 

 

Wat is een Instagram shop en wat kun je ermee doen?

 

Een Instagram shop maakt het mogelijk om je productcatalogus te koppelen aan je Instagram profiel. Eens gekoppeld, kun je je producten promoten aan Instagram-gebruikers via berichten, stories, het tabblad ‘Ontdekken’ en op een speciaal tabblad ‘Shop’ in je profiel.

 

In onderstaand voorbeeld zie je het tabblad Instagram Shop in actie. Hiermee kunnen gebruikers je profiel bezoeken om al je producten te bekijken zonder Instagram te verlaten. Pas als ze willen afrekenen, worden ze doorgestuurd naar je webshop.

 

screenshot instagram shopping shop tabblad

 

 

Producten tag je net zoals vrienden

 

De producten van je Instagram Shop kun je ook in je berichten taggen, zoals je een vriend zou taggen. Wanneer je een product tagt, voegt Instagram een klein pictogram van een boodschappentas aan je afbeelding toe.

 

screenshot instagram shopping van instagram naar detailpage op webshop

 

Wanneer gebruikers vervolgens op de foto tikken, krijgen ze de naam en de prijzen van de producten te zien. Als je meer informatie over het product wilt, kun je nog een keer tikken op de productlabels om de detailpagina binnen Instagram te bekijken. Van daar kun je doorklikken naar een webshop en afrekenen.

 

 

Promoot ook op Instagram stories

 

Maar niet enkel in gewone posts kun je producten taggen, je kunt je producten ook promoten op Instagram Stories.

 

Hieronder zie je een gebruiker die een Instagram story bekijkt, de Instagram Shopping productpagina bezoekt en vervolgens tikt om het product op de website van de winkel te bekijken.

 

screenshot instagram shopping stories illustratie 2

 

Alle nodige info op een Instagram Shopping productpagina

 

Op een Instagram Shop productpagina staat eigenlijk alles wat een gebruiker wil weten voordat hij een artikel koopt, waaronder:

 

  • De naam van het product
  • Productafbeeldingen
  • Een productbeschrijving
  • De prijs van het product
  • Een link om het product op uw website te bekijken
  • Gerelateerde producten

 

 

Het grote voordeel?

 

In feite zie je op Instagram dezelfde informatie als de detailpagina van je webshop. Het grote voordeel is echter dat je potentiële klanten Instagram niet hoeven te verlaten om je winkel te bezoeken – Je brengt je winkel naar hen.

 

Breng je winkel naar je klanten

 

Door het voor klanten gemakkelijker te maken om door je catalogus te bladeren, prijzen te controleren of meer informatie te krijgen over een bepaald product, haal je de wrijving uit het aankoopproces.

En zodra ze klaar zijn om te kopen, kunnen ze met één tik de productpagina op je webshop bezoeken.

Onderwerpen: Tilroy tips E-commerce

Blijf op de hoogte