We kennen het allemaal ondertussen: bij sommige aankopen vraagt de kassabediende je e-mail adres en vraagt je of je de afrekening ook electronisch per mail wil ontvangen. Meestal vinden we dat wel makkelijk en geven we daarvoor toestemming.

 

De voordelen zijn op het eerste zicht duidelijk: een digitaal aankoopbewijs dat we niet kunnen verliezen en geen papier dat we dus moeten meedragen in onze al té volle portefeuille. Dat is ongetwijfeld makkelijk mochten we onverhoopt toch een aankoopbewijs nodig hebben voor omruiling of garantie-zaken.

 

Ook voor de retailer van goudwaarde

 

Maar voor jou als retailer ligt er een enorm potentieel in het activeren van de e-tickets naar je klanten. Denk maar even aan de volgende voordelen die je middels een e-ticket kan realiseren:

 

Verhogen van de brand-loyalty

Je kan op het e-ticket meer aandacht besteden aan het bedanken van de klant voor zijn aankoop, hij krijgt nog maar eens de naam van je zaak en/of brand onder ogen en dus zal het zich beter in zijn geheugen nestelen. Daarenboven zal hij het e-ticket als een prima dienstverlening ervaren en dus beïnvloedt dit je NPS (Net Promotor Score) op een positieve manier.

 

Échte e-mailadressen

De klant zal én zijn échte mailadres geven én zijn toestemming geven om van jou het e-ticket te ontvangen. Helemaal volgens de GDPR-compliancy dus en daarenboven een uitstekende manier om langs deze weg je klanten uit te nodigen voor verdere marketing-communicatie zoals je newsletter.

 

Upselling

Op het e-ticket staan de gekochte artikelen met een directe link naar je webshop. Als je daar dan bijkomende artikelen aanbiedt, stimuleer je upselling via eCommerce. Ook kan je bij het samenstellen van de e-tickets kan je bepaalde delen van je webshop ook promoten, promoties en/of evenementen aankondigen. Dit laat je een 360°-benadering van je klanten toe.

 

Retouren efficiënt verwerken

Door het creëren van elektronische tickets met een unieke identificatie wordt het makkelijker om retouren snel en efficiënt én aan de juiste prijs te verwerken.

 

Tilroy stuurt automatisch e-tickets

 

Bij de configuratie van Tilroy of op eender welk moment is het activeren van e-tickets in Tilroy een kwestie van een klik. Dankzij de integratie met de Belgische eID kaarten kan je met een eReader het aanmaken van een nieuwe klant enorm versnellen. Daardoor wordt het bijvoegen van het juiste mailadres van de nieuwe klant binnen een aanvaardbare tijdspanne mogelijk.

 

Het échte potentieel van het e-ticket ligt dus eerder in het verstevigen van de customer experience en de brand-loyalty dan in de bewijsvoering van de transactie. We investeren daarenboven voortdurend in nieuwe functionaliteiten en dus zal de kracht van het e-ticket over afzienbare tijd verder worden uitgebouwd en vergroot.

 

We denken daarbij aan zaken zoals de communicatie van gerelateerde producten, het solliciteren van reviews etc…. Heb je hiervoor nog originele ideeën? Laat ze ons weten 

Onderwerpen: Tilroy tips

Blijf op de hoogte