Een schat aan positieve woorden kan een meetbare impact hebben op je verkopen, aankopen stimuleren en een klantenbasis creëren die achter jou en je product zullen staan.

 

Bijna iedereen leest online reviews en een overgrote meerderheid vertrouwt ze net zo zeer als een persoonlijke aanbeveling. Maar waarom zou je er actief mee aan de slag gaan? En wat als je negatieve webshop reviews krijgt? We zetten de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje.

 

 

1. Genereer meer verkopen

De voornaamste reden waarom beoordelingen en recensies belangrijk zijn voor een webshop, is dat die informatie over een product of dienst die ze overwegen om aan te kopen, uiteindelijk kan leiden tot meer verkopen.

 

 

Uit een onderzoek bleek dat de kans dat producten worden verkocht gemiddeld 270% hoger is met slechts vijf beoordelingen.

 

 

Waar het op neer komt is dat het lezen van positieve recensies van andere mensen die soortgelijke aankopen hebben gedaan, het vertrouwen wekt dat het kopen van een goed beoordeeld artikel een goede keuze is. Dat is wat ze in de digitale volksmond social proof noemen: het psychologische fenomeen waarbij mensen oordelen en beslissingen nemen op basis van de collectieve acties van anderen.

 

In wezen willen mensen bewijs van andere consumenten dat een product of dienst de moeite waard is, niet enkel platte reclame. Reviews worden 12 keer meer vertrouwd dan ander marketingmateriaal.

 

 

 

 

 

 

2. Verbeter je rankings en krijg meer kliks

 

Reviews zijn geweldig voor SEO en worden ook weleens het online goud genoemd. Hoog scoren in de zoekmachines is een doel voor de meeste bedrijven maar het opbouwen van een SEO-vriendelijke aanwezigheid op het web vraagt veel tijd en energie. Reviews zorgen voor een gestage aanvoer van zoekwoordinhoud waarmee je webshop prominenter aanwezig wordt online, zonder dat je een vinger hoeft uit te steken. Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing zijn er dol op.

 

 

Reviews zorgen voor een gestage aanvoer van zoekwoordinhoud waarmee je webshop prominenter aanwezig wordt online

 

 

De meeste klanten zullen trefwoorden, zoals de naam van de producten, gebruiken in hun beoordelingen. Hierdoor wordt er meer inhoud op het internet toegevoegd die aan jou is gelinkt waardoor jij meer kans hebt om weergegeven te worden voor zoekwoorden die betrekking hebben op je winkel.

 

Een goed webshop systeem zal product reviews achterliggend ook technisch correct afhandelen zodat Google dit kan lezen. Zo’n review snippet geeft je een extra regel bij je vermelding in Google en zijn ook wel bekend als de sterren in Google. Zo val je beter op én krijg je meer kliks.

 

 

screenshot review snippet google voorbeeld gamemania

 

 

 

3. Ondersteun je klanten bij besluitvorming

 

Het besluitvormingsproces van de klant wordt bij online aankopen een stuk gecompliceerder. Je kunt het product nu eenmaal niet vasthouden, er mee schudden, er aan ruiken, .. – dus je moet proberen om ook online de details of mogelijkheden van een product te demonstreren. De meeste shoppers zullen dan ook veel meer tijd en energie steken in het evalueren van producten, het met elkaar vergelijken én het lezen van reviews voordat ze effectief de trekker overhalen en overgaan tot een aankoop.

 

Reviews zijn hierbij de sleutel tot het besluitvormingsproces en helpen klanten een beter idee te krijgen van het product, inclusief materiaal, maat en vorm. Een product ziet er bijvoorbeeld misschien te klein uit op foto om aan de behoeften van de consument te voldoen en vormt zo een drempel voor de aankoop. Reviews van klanten die de grootte nauwkeuriger aangeven, kunnen deze klant die initieel op zijn hoede was, op zijn gemak stellen en de drempel wegnemen die was ontstaan.

 

 

Reviews zijn de sleutel tot het besluitvormingsproces en helpen klanten een beter idee te krijgen van het product

 

 

 

4. Verbeter je service

 

Niet alle reviews zullen positief zijn en geloof het of niet, dat is oké. Geen enkel bedrijf is perfect en beoordelingen kunnen je helpen pijnpunten te identificeren die verbetering behoeven. Sterker nog, studies tonen aan dat bezoekers vijf keer langer blijven op sites waar ze interactie hebben met negatieve reviews en bijna dubbel zo geneigd zijn om daar een aankoop te doen.

 

Sommige negatieve reviews hebben een situatie verkeerd geïnterpreteerd of zijn geschreven door een boze klant. Wanneer je echter meerdere negatieve reviews met vergelijkbare klachten ziet, bestaat de kans dat je een probleem hebt dat de moeite waard is om op te lossen. Wanneer bijvoorbeeld tien verschillende webshop beoordelingen je producten prijzen, maar de verzending ervan in diskrediet brengen, is het misschien tijd om uit te kijken naar andere verzendmethodes.

 

 

 

Tilroy Product Reviews

Een efficiënte tool om de soms complexe besluitvorming bij online aankopen te vereenvoudigen

 

In een retail landschap dat steeds meer omniconnected wordt waarbij de klant steeds centraler staat groeit de nood aan een vinger aan de pols en een luisterend oor bij de retailer.

 

Tilroy product reviews is een efficiënte tool om de soms complexe besluitvorming bij online aankopen te vereenvoudigen en geeft de retailer een extra edge in de zoekresultaten met geautomatiseerde review snippets in Google.

 

Aankopen van klanten in de webshop worden gevolgd door mails voor beoordelingen en kunnen vlot worden beantwoord en gemanaged in het Databeheer.

 

Wil je Tilroy Product Reviews eens in actie zien?

Op de webshops van Game Mania en van AVA zijn Tilroy product reviews vandaag actief en kun je kijken hoe het werkt.

 

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw winkel?

Neem vandaag contact op of plan een persoonlijke demo.

 

tilroy reviews webshop schermen

 

 

 

Blijf op de hoogte