Op basis van ritme en genres mensen in de juiste mood brengen om zich goed te laten voelen en in de juiste ingesteldheid brengen. Kun je met muziek ervoor zorgen dat klanten langer in je winkel blijven? Bestaat er zoiets als de ideale achtergrondmuziek in je winkel? We vroegen het aan Bruno Hancké van ThisPlays2.

 

Het zintuigelijke speelt een belangijke rol bij beslissingsprocessen

Als je morgen een auto zou gaan kopen en die auto is identiek en de prijs is hetzelfde, waar koop je hem dan? Bruno geeft aan dat je die daar gaat kopen waar je het meest aangename gevoel hebt. De mens of de verkoper in dit geval, is daar zeker een onderdeel van. Maar eigenlijk speelt het zintuiglijke – wat voor ons toch wel voor een groot gedeelte in het onbewuste speelt – een zeer belangrijke rol bij het nemen van beslissingsprocessen.

 

 

 

 

 

 

Daar waar je het meest aangename gevoel hebt ben je het meest geneigd om je aankoop te doen

 

 

Achtergrondmuziek in je winkel moet matchen met je merk

Muziek in de winkel heeft de doelstelling om op basis van ritme en genres mensen in de juiste mood, in de juiste ingesteldheid te brengen om zich goed te laten voelen. Vandaar dat er bij ThisPlays2 veel wordt gewerkt aan concepten zoals het ‘meeneurie effect’, of het vertragen van het ritme indien je wenst dat klanten langer in de winkel blijven. Dan kan je daar echt mee aan de slag. En de ideale achtergrondmuziek is diegene die 100 procent klopt bij je merk. En dan is toch wel een stukje maatwerk heel belangrijk geeft Bruno aan.

 

 

De ideale achtergrondmuziek is diegene die 100 procent klopt bij je merk

 

 

Mensen is nog altijd winkel experience nummer één 

Achtergrondmuziek in je winkel moet je klanten dus aanspreken voor zover dat mogelijk is. Maar wanneer je kiest voor muziek in de winkel, stel jezelf dan zeker de vraag of het ook je medewerkers motiveert. Eigenlijk moeten we zeggen als we vandaag achtergrondmuziek in je winkel op maat voorzien voor de retailsector, dat we dat hoofdzakelijk doen om medewerkers zich goed en gelukkig te laten voelen. Want mensen is nog altijd winkel experience nummer één. En als je medewerkers zich goed voelen, zullen ze dat uitstralen naar de klanten toe.

 

Als je medewerkers zich goed voelen, zullen ze dat uitstralen naar de klanten toe

 

 

Aan de hand van hapklare insights, interviews en whitepapers willen we jou met Retail Koplopers de tools geven om jouw retail beleving én bottomline naar een volgend niveau te tillen.

Blijf op de hoogte