Ieder jaar zien we de traffic en het aantal transacties op e-commerce sites groeien. Gemiddeld spendeerden consumenten al 250 EUR of meer per persoon online tijdens de laatste nieuwjaarsperiode. Dit vertegenwoordigt een enorm potentieel voor alle retailers, op voorwaarde dat ze in staat zijn aan de verwachtingen van de consument te voldoen.

 

Dit gaat verder dan alleen de beschikbaarheid van de juiste producten tegen de juiste prijs en nu is het juiste moment om stil te staan bij de acties die in gang moeten worden gezet om klaar te zijn tegen de volgende ‘rush’ op je e-commerce site.

 

We sommen hier enkele veel gemaakte fouten op:

 

1. De marketing performance van de site wordt niet geanalyseerd en/of geoptimaliseerd

Hoe hebben in de voorbije periode de consumenten onze website gevonden? Welke kanalen hebben voor kruisbestuiving gezorgd? Wat hebben de consumenten gekocht? Wanneer? Een doorgedreven analyse geeft je veel informatie die je beter helpt voorbereiden voor de volgende koop-momenten.

 

2. Support voor alle soorten devices is niet altijd verzekerd

Consumenten browsen, zoeken en kopen niet altijd op dezelfde soort toestellen. Smartphones, tablets en computers worden door elkaar heen gebruikt en een naadloze, vlotte ervaring kan voor consumenten een ‘bindende’ factor zijn. Het is een noodzakelijkheid geworden waar jammer genoeg nog veel e-commerce sites onvoldoende aandacht aan besteden.

 

3. Toenemende druk op performantie

Met het groeiend aantal bezoekers op alle e-commerce sites wordt hun performantie jaar na jaar onder druk gezet. Een grondige trendanalyse is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de sites in staat zijn om de toenemende traffic te verwerken. Want trage sites die blokkeren of crashen staan gelijk aan een verlies aan inkomsten.

 

4. Achterliggende systemen niet naadloos geïntegreerd

Terwijl customer data in CRM systemen huist, promoties dikwijls los van de fysieke winkels op het e-commerce platform worden opgezet en de product- en prijslijsten in het ERP worden bijgehouden, is een naadloze en snelle integratie een ‘must’ voor een optimale klantervaring.

 

Lees alles even in detail na via onderstaande link. Wil je je online aanwezigheid optimaliseren tegen de volgende koopjes-periode? Of wil je jezelf ervan verzekeren je klanten maximaal te kunnen bedienen en meer loyale klanten binden? Neem dan gerust eens contact op en we leggen je graag uit hoe onze Tilroy Omnichannel oplossing jouw retail-zaak naar het volgend niveau kan tillen. Bezoek www.tilroy.com of stuur ons een mailtje op marketing@tilroy.com

Onderwerpen: Tilroy tips E-commerce

Blijf op de hoogte