Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

Is er géén toekomst meer voor de bakstenen winkel?

Tilroy > Retail vandaag  > Is er géén toekomst meer voor de bakstenen winkel?
geen toekomst meer voor bakstenen winkel_retail vandaag

Is er géén toekomst meer voor de bakstenen winkel?

De marges van retailers staan al jaren onder druk. Eén van de oorzaken is de stijgende concurrentiedruk van de online shops. Hun marktaandeel loopt stilaan op tot 10%, in sommige sectoren zien we zelfs al pieken van 20%. Teken aan de wand is de toenemende leegstand van winkelpanden. Is er dan geen toekomst meer voor de ‘bakstenen winkel‘?

 

Natuurlijk wel. Een webshop kan nog steeds niet tippen aan de klantvriendelijke bediening van een gezellige boetiek of aan het uitgebreide persoonlijke advies van een speciaalzaak. Maar je kunt als retailer niet de ogen sluiten voor het feit dat steeds meer klanten hun zoektocht starten op het internet. Daar ligt alle informatie immers voor het grijpen: foto’s, prijzen, beschrijvingen, referenties, accessoires, … en dit resulteert misschien in minder bezoekers in de winkel. En hoe vaak kreeg je afgelopen jaar volgende vraag te horen: “Staat dat ook op uw website?”

 

De toekomst is aan de Omnichannel retailers: fysieke winkels of de zogenaamde bakstenen winkel die hun producten ook via het internet aanbieden, die klanten online informatie geven over voorraden, prijzen, promoties. Die hen de keuze laten tussen thuis leveren of afhalen in de winkel. Kortom: retailers die erin slagen om hun online én offline verkoopkanalen naadloos op elkaar af te stemmen en de klant via elke weg dezelfde informatie en voordelen bieden.

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.