Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Hoe Ambertree op natuurlijke wijze zorgt voor een blijvende connectie met de klant

Tilroy > Onze Klanten  > Hoe Ambertree op natuurlijke wijze zorgt voor een blijvende connectie met de klant

Hoe Ambertree op natuurlijke wijze zorgt voor een blijvende connectie met de klant

Voor de Omniconnected Awards vroegen we aan de beste leerlingen van de klas wat hun geheim was voor klantregistratie in de winkel. Ambertree is sinds jaar en dag 100% omniconnected en is uitgegroeid tot een absolute referentie in interieur design. Zou er een link zijn?

 

“Als interieurzaak zit onze kracht in persoonlijk advies” geeft Wim Wilmsen aan, de marketing manager bij Ambertree. “Het opbouwen van een authentieke relatie met de klant door een creatieve meerwaarde te bieden.”

 

 

Klanten ervaren het juist als waardevol om hun persoonsgegevens met ons te delen

 

 

“In die context ervaren onze klanten het niet als een ‘noodzakelijk kwaad’ , maar juist als waardevol om hun persoonsgegevens met ons te delen” vertelt Wim. “Ze krijgen er immers heel wat voor terug!”

 

“Enerzijds zijn er de praktische voordelen. De klant wil graag via e-mail op de hoogte gehouden worden van zijn of haar bestelling en ziet het als een service om telefonisch gecontacteerd te worden voor het inplannen van de levering. Daarnaast vinden ze het handig om hun kassabon digitaal te ontvangen, zodat ze een duidelijk overzicht hebben van hun bestelling en dit altijd bij de hand hebben.”

 

 

De klant heeft altijd een duidelijk overzicht van zijn bestelling bij de hand

 

 

“Anderzijds ervaren we dat onze klanten – net door die persoonlijke connectie en creatieve input tijdens de verkoop – ook na hun aankoop graag geïnspireerd blijven via onze e-mail nieuwsbrief. Hier wordt door onze team dan ook actief naar gevraagd” geeft Wim aan, “wat bijna altijd resulteert in een positief antwoord. Dat de nieuwsbrief gesmaakt wordt, zien we ook duidelijk terug in de hoge open rate en lage churn rate onder onze subscribers.”

 

 

Net door die persoonlijke connectie willen klanten ook na hun aankoop graag geïnspireerd blijven via onze nieuwsbrief

 

 

“Tenslotte is het ook belangrijk dat het voltallige team overtuigd is van de vele voordelen van een volledig klantenprofiel” vervolg Wim. “Zowel voor onszelf als voor de klant, waardoor het voor hen vanzelfsprekend is om naar de gegevens te vragen. Niet alleen bij het verwerken van een bestelling, maar bijvoorbeeld ook bij het opmaken van een voorstel of offerte in Tilroy.

 

“Wij zien in de dagdagelijkse praktijk dat wanneer zowel het team als de klant overtuigd zijn van de meerwaarde van een blijvende connectie, het uitwisselen van contactgegevens een frictieloos proces wordt dat op zeer natuurlijke wijze verloopt” besluit Wim.

 

 

Lees ook:

 

Hoe QR codes op het kasticket klantregistratie in de winkel in één maand met 25% verhoogde bij Twice As Nice.

 

visual case twice as nice qr klantregistratie

 

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.