Om een winstgevende band met je klanten op te bouwen heb je hun gegevens nodig. Je moet een connectie aangaan om hem te kunnen versterken, de impulsen van de klant te kunnen sturen, hem aanmoedigen om je webshop te bezoeken voor herhaalaankopen. Maar zijn je klanten ook gemotiveerd om hun gegevens af te staan? Een gouden oplossing hiervoor is het e-ticket.

 

 

Je biedt de klant een service

 

Een e-ticket is superhandig. Je moet als klant geen bonnetje meer bijhouden in je al uitpuilende portefeuille en je vindt het altijd terug op je computer als je bijvoorbeeld wilt omruilen of beroep wenst te doen op de garantie.

 

Ook voor jou als retailer brengt het heel wat voordelen

 

Voor jou als retailer ligt er een enorm potentieel in het activeren van e-tickets. Denk maar even aan de volgende voordelen:

 

 

Verhoog je brand-loyalty

Je kan op het e-ticket je klant bedanken voor zijn aankoop. Hij krijgt nogmaals de naam van je zaak of merk te zien en je zal je daardoor dieper verankeren in zijn paraat geheugen. Bovendien zal hij het e-ticket als een prima dienstverlening ervaren en zo ben je alweer een stap dichter bij het creëren van een ambassadeur voor je zaak.

 

 

Échte e-mailadressen

De klant zal zijn écht e-mailadres wel moeten geven én zijn toestemming om van jou het e-ticket te ontvangen. Helemaal volgens de GDPR-wetgeving dus en mits je ook de andere GDPR-regels in acht neemt, is het e-ticket dus een uitstekende manier om je klanten te voorzien van verdere marketing-communicatie zoals je newsletter of je sociale media.

 

 

Upselling

Op het e-ticket staan de gekochte artikelen met een directe link naar je webshop. Als je daar dan bijkomende artikelen toont, stimuleer je upselling via e-commerce. Ook kan je bij het samenstellen van de e-tickets bepaalde delen van je webshop promoten, aanbiedingen en/of evenementen aankondigen. Zo kan je je klanten verder inpakken in de sfeer van je winkel.

 

 

Retouren gemakkelijker verwerken

Als je digitale kassatickets met een unieke identificatie creëert, kan je ook sneller en efficiënter de retouren verwerken aan de juiste prijs.

 

Met Tilroy stuur je automatisch e-tickets

 

Bij Tilroy kan het e-ticket op eender welk moment met één klik geactiveerd worden. Als je klanten daar open voor staan, dan kun je zelfs dankzij de integratie met de Belgische eID kaarten met een eReader het aanmaken van een nieuwe klant enorm versnellen. Je moet alleen nog het e-mailadres toevoegen.

 

Het digitaal kasticket is een belangrijke schakel in het creëren van de intense verbondenheid tussen je winkel en de klant: omniconnected zijn, noemen wij dat. Omdat we dit essentieel vinden om als retailer succesvol te zijn, investeren wij voortdurend in nieuwe functionaliteiten op dit gebied. Hierover binnenkort meer.

 

Onderwerpen: Tilroy tips

Blijf op de hoogte