Een website, een webshop en een blog vechten allemaal om de schaarse aandacht van de klant maar met een verschillend doel. In een blog kun je informatie plaatsen en je reputatie als expert verhogen, op een website kun je algemene (commerciële) informatie bieden en in je webshop geef je productinformatie en verkoop je ook effectief. Als je drie verschillende systemen moet onderhouden, kost dat niet enkel veel moeite, je riskeert ook de potentiële klant die komt voor informatie kwijt te zijn voordat hij koopt.

 

Naadloze integratie van de drie in één systeem (zoals we dat bij Tilroy doen) maakt niet alleen het updaten ervan gemakkelijker, ook komt de klant in één stroom terecht die hem leidt van waar hij voor komt (informatie) – naar wat jij wilt dat hij doet (bestellen).

 

Doelstelling nummer 1: (meer) verkopen

Wanneer je als retailer online verkoopt zou alles wat je online doet moeten leiden tot één actie: de uiteindelijke aankoop. Je webshop is je moneysite. Daar gebeurt het, daar verdien je het geld. Al de rest staat in functie van het laten renderen ervan.

 

Je webshop is je moneysite. Daar gebeurt het, daar verdien je het geld.

 

Maar een algemene website heb je wel nodig en een blog helpt je om (meer) te verkopen. Uit onderzoek blijkt immers dat meer dan de helft van de bloglezers ook potentiële kopers zijn en zonder een algemene website blijf je een nobele onbekende.

 

aankpop tussen twee verschillende websites

 

 

De nadelen van losse webshop, website en blogs

Handelaars die verschillende websites proberen te managen ondervinden de nadelen dagelijks: drie systemen onderhouden is duur en tijdrovend. Je kosten en inspanningen gaan gewoon maal drie en de kans op fouten en vergetelheden is veel groter.

 

En dan willen we het niet eens hebben over de uitstraling van de verschillende sites. Op sommige wordt nog een oud logo gebruikt, op de andere worden producten bejubeld die niet meer voorradig zijn, op nog een andere is de grafische look-and-feel helemaal anders.

 

Meerdere sites zorgen voor een complexe klantreis

illustratie nadelen van losse webshop website en blogs

Achter de schermen woekeren er nog meer problemen. Die zijn niet altijd zichtbaar, maar vreten wel aan je resultaten en je hebt het niet eens door. De oorzaak ligt bij Koning Google.

 

 

Koning Google

We kunnen het leuk vinden of niet, maar Google bepaalt grotendeels of en hoe een webshop wordt gevonden. Daar kun je van alle trucjes voor toepassen, maar in wezen is het heel eenvoudig. Google wil een waardevolle gids zijn en daarvoor evalueert de zoekmachine elke site op zijn verdiensten en beloont de interessante sites met een hoge vermelding in de zoekresultaten.

 

Zo heeft Google graag:

  • Een site die zijn zaakjes op orde heeft en dus goed gestructureerd is en het werk van de zoekrobot gemakkelijk maakt. De befaamde SEO. Dat is een kwestie van, laten we het basishygiëne noemen.
  • Interessante content
  • Echte links van andere sites die naar jouw site verwijzen.

 

Google bestraft:

  • Sites die weinig recente activiteit vertonen
  • Sites met links die niet werken
  • Gebruik van neplinks en andere trucjes, zoals gekopieerde inhoud of links van verwante websites (Bijvoorbeeld van je eigen blogsite naar je eigen webshop).

 

Een geïntegreerde site lost al die problemen op. In je blog én je productpagina’s lever je die begeerde interessante content. Als je even geen tijd hebt om een nieuwe blog te schrijven, dan is er dankzij nieuwe producten in je webshop toch leven op je site. Google zal je ervoor belonen.

 

 

Maar ik heb al een aparte website, webshop en/of blog

Ik kan geloven dat je aarzelt om een streep te trekken onder al die inspanningen die je hebt geleverd om een mooie website te bouwen, een webshop in de lucht te houden en al die content te (laten) creëren. En nu zeggen wij om dat allemaal op te geven? En wat met de backlinks die je hebt opgebouwd? De traffic die er toch al is?

 

Inderdaad, dat is een nadeel. Ondernemers laten zich wel vaker vangen aan de wet van de remmende voorsprong of vergeten dat investeringen alleen betrekking hebben op de toekomst en ze niet als een blok aan je been mogen blijven hangen.

 

Zou je er ooit aan denken je fysieke winkel onder te brengen in drie verschillende panden?

 

illustratie customer journey losse website webshop en blog

 

 

Stel je dat eens voor in de fysieke wereld. Zou je er ooit aan denken je winkel onder te brengen in drie verschillende panden, waarbij je in het ene informatie kunt krijgen, maar niet kunt kopen. In het andere pand, iets verderop, kun je alle bedrijfsgegevens vinden en kun je wel zien wat je doet, maar kun je ook niet kopen en in de derde staan de producten, maar daar kun je geen verdere informatie vinden. Dat is pure waanzin. Waarom doen we dit dan online wel?

 

De winst die je maakt door alles samen te brengen is gigantisch: veel minder kosten, minder kans op fouten, minder onderhoud én een betere doorstroming van klanten.

 

Met verschillende sites riskeer je de potentiële klant onderweg te verliezen voordat hij koopt

 

 

Voorbeelden

Op de homepage van AVA zien we maandelijks een frisse nieuwe blend van producten en seizoenen, boordevol inspiratie en tips. Alle producten worden automatisch weergegeven op basis van de ingestelde categorie met actuele prijzen en promoties. Is een product uit voorraad, dan verdwijnt het automatisch van de pagina.

 

Het resultaat is dat als je in de herfst bijvoorbeeld kerstdecoratie intikt als zoekterm bij Google, Ava bovenaan staat, na de advertenties[1].

 

 

 

De geïntegreerde blog op de webshop van de foto- en videospecialist Grobet zorgt voor een constante stroom van (nieuwe) bezoekers die zich verder willen verdiepen in de fotografie. Ze komen er veel te weten over onderwerpen als nachtfotografie of de leukste sleeveface-foto’s en uitgebreide productbeoordelingen. De content gaat perfect hand-in-hand met het aanbod op de webshop voor een naadloze winkelervaring.

 

 

screenshot blog integreren met website en webshop voorbeeld grobet

 

 

Een geïntegreerde site in één, twee drie

 

Het opzetten van een geïntegreerde webshop/website/blog is veel eenvoudiger dan het opzetten van drie verschillende sites. Bij Tilroy doen we er alles aan om de overgang naar een geïntegreerde webshop zo vlot mogelijk te maken.

 

Het enige wat je moet doen is de beslissing nemen om niet te blijven hangen in het verleden en de knoop door te hakken. Je zaken zullen er wel bij varen.

 

Wil je Tilroy eens in actie zien?

Vraag je demo aan of boek een afspraak in onze agenda. 

 

    [1] Meting gedaan op 19 oktober 2021

    Blijf op de hoogte