davidhamal-profielfoto-krcgenkfanshop-e1666868821793.jpg
KRC Genk Merchandise  – 1 Fanshop

KRC Genk kampioen, KRC Genk fanshop ook kampioen

Tot halverwege 2018 werkte de fanshop met een boekhoudkundig systeem gekoppeld met een webshop. Het was sterk verouderd en de mogelijkheden voor de webshop waren beperkt. Tijd voor verandering dus en David Hamal van de KRC Genk fanshop koos voor Tilroy: “Het is een van de weinige échte omnichannel systemen. En het bood wat we nodig hadden.”

De tijdswinst is gigantisch

Met hun verregaande personalisatie mogelijkheden is de KRC Genk fanshop natuurlijk niet zoals een standaard kledingzaak. “Deze functie waarbij je als klant artikels kunt personaliseren was vroeger niet mogelijk in Tilroy. Het is natuurlijk heel sectorgericht. Maar Tilroy heeft de kennis in huis om functies op maat te maken. De mogelijkheden gaan nu zelfs verder dan we dachten” zegt David.

De nieuwe software moest ook een goed beloonsysteem hebben en mee kunnen met onze promoties. “Alle mogelijke combinaties van promoties zijn mogelijk.” En, voegt David er nog aan toe: “Tilroy ziet er ook gewoon goed uit.”

 

“Tilroy heeft duidelijk veel praktijkervaring. Ze staan dicht bij de retailer.”

De KRC Genk fanshop werkt sinds juli 2018 met het online kassasysteem. Sinds maart is het gekoppeld met een Tilroy webshop op maat. Of het verschil met vroeger groot is? Jazeker.

Vooral de koppeling met de voorraad bleek heel handig. “Vroeger moest ik gaan kijken in de winkel en aanduiden op de webshop wat er nog beschikbaar was. Dan ging er soms een broek buiten die ook in de webshop werd besteld.” David Hamal houdt ook van het gebruiksgemak. Door de drukte van het kampioenschap was er tijdelijk extra personeel nodig. Collega’s van een andere dienst werden ingeschakeld. “Na een uur deed een “wildvreemde” de winkel draaien. Ze waren zelfs ook snel weg met hoe Click & Collect werkt. Met ons oud systeem was dat nooit gelukt.”

 

“De workflow is nu volledig geautomatiseerd, van bestelling tot in de winkel. Dat levert een gigantische tijdswinst op.”

Ook de efficiënte workflow wordt gesmaakt. “Vroeger kreeg ik een gigantische lijst binnen met webshoporders. Ik moest op iedere naam apart klikken en een bon afdrukken. Dat kostte me al een half uur. En dan moest ik in Bpost afvinken welke bestellingen klaar waren en de labels apart afdrukken. Nu heb ik één volledige picklijst met alle bestellingen, de Bpost labels rollen eruit en de klanten krijgen automatisch een bevestigingsmail met track & tracenummer.

 

KRC Genk fanshop en Tilroy, een winnende combinatie.

In mei speelde KRC Genk kampioen. Met de fanshop hadden ze gewed op een overwinning. Er lag een grote lading merchandising klaar met het kampioenlogo. De impact daarvan op de fanshop? “Het was geëxplodeerd. Dit hadden we nog nooit meegemaakt. Donderdag speelden we kampioen, vrijdag om 10u ging de winkel open en om 13u was de volledige T-shirt stock op. De bestellingen via de webshop waren ook nauwelijks bij te houden. Het deed denken aan Black Friday.”

1000 kassaverrichtingen op 2 uur tijd. Kan Tilroy dat aan? “Ondanks dat Tilroy in de cloud draait, werkt het verrassend snel. Het scant ogenblikkelijk en het artikel staat meteen in je kassa geregistreerd.” Met die drukte was snel en efficiënt afrekenen ook cruciaal: “Vroeger werkte de Bancontact apart en moesten we de bedragen manueel ingeven. Zo kan je fouten maken. De bedragen worden nu automatisch doorgestuurd.”

Over KRC Genk Fanshop

De KRC Genk fanshop is in zijn huidige vorm aan zijn zesde seizoen toe en beleefde met het kampioenschap in mei enkele knalweken. Door de jaren heen heeft de fanshop ingrijpende veranderingen ondergaan. Vroeger maakten ze van 3 sjaals duizenden exemplaren. Nu brengen ze continu vernieuwing in het aanbod. Iedere twee weken is er een thuiswedstrijd en ligt er iets nieuws in de shop. Zo weten fans dat het altijd de moeite loont om binnen te springen. Niet enkel het snel wisselende aanbod maakt de fanshop uniek, ze verkopen ook gepersonaliseerde merchandise. En daar gaan ze heel ver in.

Bezoek hun webshop

Starten we samen aan jouw succesverhaal?

Hoogtepunten van dit project

krcgenkfanshop-merchandising-vooraanzicht.jpg
Tijdswinst is gigantisch
“De workflow is nu volledig geautomatiseerd, van bestelling tot in de winkel. Dat levert een gigantische tijdswinst op.”
davidhamal-profielfoto-krcgenkfanshop-e1666868821793.jpg
Onmogelijk zonder Tilroy
"Ondertussen kan ik oprecht zeggen dat onze huidige werkdruk, workflow en logistiek onmogelijk zou geweest zijn zonder Tilroy."
krcgenkfanshop-merchandising-rekken.jpg
Razendsnel in de cloud
“Ondanks dat Tilroy in de cloud draait, werkt het verrassend snel. Het scant ogenblikkelijk en het artikel staat meteen in je kassa geregistreerd.”