Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

De fysieke winkel is dé basis van omnichannel retail.

Tilroy > Retail vandaag  > De fysieke winkel is dé basis van omnichannel retail.
fysieke winke is basis van omnichannel retail

De fysieke winkel is dé basis van omnichannel retail.

Dat e-commerce de klassieke winkels van de kaart zou vegen, blijkt een illusie. De groeicijfers van e-commerce en Mcommerce zullen afvlakken en vallen in het niets naast de omzetcijfers van de klassieke winkel(keten)s. De fysieke winkel heeft dus weinig te vrezen van zijn pure online tegenhanger.

 

De echte winnaars zijn de omnichannel retailers: zij die hun in-store activiteiten uitbreiden met e-commerce. Of ook omgekeerd: de webshop die één of meerdere fysieke winkels opent. Want zij kunnen beide kanalen (fysieke winkel+webshop) inzetten om de aandacht van de klant te trekken en hem naar de winkel te lokken.

 

Wat is een fysieke winkel

 

De wat is vrij eenvoudig, een bakstenen winkel, een winkel die niet digitaal is en waar je kan horen ruiken zien en voelen en proeven. Echt zou je kunnen zeggen, of ouderwets, hangt er maar net van af hoe jij shoppen ervaart en wat jij belangrijk vindt. We zouden beter de vraag anders kunnen formuleren: “Wat is de rol van een fysieke winkel“?

 

Ondanks de opkomst van e-commerce, geeft de consument namelijk nog steeds de voorkeur aan fysieke winkels. Dit verklaart ook waarom we steeds meer grote e-commerce spelers fysieke winkels zien opzetten om hun merken te versterken. De grenzen worden ook steeds vager, kijk alleen maar naar de explosie van locatieanalyses en de enorme toename van drive-to-store en web-to-store-strategieën. Facebook stimuleert zo ook al enige tijd winkelbezoeken en verkoop

 

 

Fysieke winkel vs webwinkel

 

Het moet een samenwerking zijn, geen strijd of versus. Het komt er op aan je aan te passen en dat te doen op een zo efficiënt mogelijke manier. Als retailer moet je je klanten bedienen zoals ze het willen, zowel via de klassieke fysieke winkel als via een digitaal platform. Maar om je direct en indirecte kosten die daarmee gepaard gaan onder controle te houden, kies je best voor een geïntegreerde aanpak met één centraal beheer.

 

1 Centraal systeem dat alle verkopen, klanten en voorraden beheert en transparant zichtbaar maakt. 1 centraal systeem waarmee je alle bewegingen van goederen in je retail-omgeving (ontvangst, verkoop, levering, online én offline).

 

Het heeft geen zin om de verkoop in je fysieke winkel los te zien van je online verkoop. Het is te duur en omslachtig om beide systemen naast elkaar op te zetten en te beheren.

 

 

Kort samengevat:

  1. De fysieke winkel is en blijft dé basis voor omnichannel retail.
  2. Webshops zonder fysieke winkel hebben weinig kans op overleven.
  3. Winkels mét een webshop kunnen zich beter onderscheiden.

 

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

The Future Of Retail from J. Skyler Fernandes

user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.