Wanneer de winkels sloten mochten niet-essentiële winkels klanten blijven ontvangen op afspraak en click & collect bleef steeds mogelijk. Zou shoppen op afspraak blijven? Online bestellen en afhalen in de winkel zit in de lift maar rond shoppen op afspraak zijn nog wel wat vragen. Hoe verloopt het in de praktijk? Heb ik wel voldoende ruimte in mijn winkel? Wat met een stormloop en teleurstelling omwille van lange wachttijden om binnen te mogen?

 

Allemaal vragen die duidelijk bij heel wat retailers spelen vandaag maar niemand echt een antwoord op kan geven. Maar hoe speel je hier dan op in en kan je je hier op een of andere manier op voorbereiden?

 

 

Met beperkte ruimte kan het een oplossing zijn om je klanten te laten shoppen op afspraak

 

 

Is je winkelruimte beperkt of zit je gemiddeld (ver) boven het maximum aantal klanten dat op hetzelfde moment in je winkel aanwezig is? Dan kan het een oplossing zijn om te werken op afspraak. Zo creëer je zowel voor je klanten als voor jezelf de nodige ruimte in je winkel waardoor je klanten in alle rust kunnen shoppen en jij de service kunt bieden zoals ze dat van je gewend zijn.

 

 

Vier Booking Tools die je eenvoudig kunt integreren in je webshop om je klanten een afspraak te laten boeken voor een winkelbezoek:

 

Google Calendar

 

Een van de vele Google producten die ondertussen vrijwel iedereen wel kent. Als je een Google account hebt dan is de kans zeer klein dat je nog nooit in contact bent gekomen met Google kalender. Het is een solide product, met alle basisfuncties die je zou verwachten. Bovendien maakt het gebruik van de uitgebreide samenwerkingsfuncties van Google en integratie met alle andere Google-producten. Het is gratis, met een zakelijke optie die begint bij € 4,68 per maand, beschikbaar via G Suite. Als je wilt weten hoe je een Google-agenda op je website plaatst, hoef je niet verder te zoeken.

 

google calendar screenshot

 

 

Appointlet

 

Met Appointlet heb je alle tools die je nodig hebt om afspraken vast te leggen: het boeken van afspraken, je beschikbaarheid aanpassen, boekingspagina’s maken en deze naar prospects en klanten sturen. De boekingspagina kan worden geïntegreerd in je website, landingspagina’s en e-mails. Hoewel Appointlet ook een betalende optie heeft, is de gratis versie voor altijd gratis. Het omvat onbeperkte boekingen, soorten vergaderingen en formuliervelden. Een bonus hier in tegenstelling tot andere tools is de meertalige optie waardoor je bookingspagina ook in het Nederlands kan worden weergegeven. Appointlet biedt tijdelijk ook integraties aan met meeting tools als Zoom en GoToMeeting in hun gratis versie.

 

appointlet screenshot

 

 

Calendly

 

Er zijn twee versies van Calendly: gratis en betalend. Met de gratis versie van Calendly kun je onbeperkte vergaderingen boeken en je agenda koppelen met Google, Outlook, Office 365 of iCloud. Andere leuke opties zijn de aanpasbare Calendly-links en automatische meldingen en herinneringen naar genodigden. Met het gratis abonnement ben je beperkt tot één type vergadering. De betaalde versie van Calendly biedt meerdere soorten vergaderingen zoals de mogelijkheid voor groepen wat interessant kan zijn als je meerdere klanten tegelijk kunt en wilt ontvangen. Het is geweldig voor teams met teampagina’s, statistieken en administratieve functies om boekingen te beheren. Eerder was het een nadeel dat Calendly enkel in het Engels beschikbaar was. Momenteel worden meerdere talen ondersteund waaronder ook Nederlands.

 

 

 

You can book me

 

You can book me is een betalende tool die zeer gebruiksvriendelijk is met een gratis proefversie van 14 dagen. Na die 14 dagen betaal je 10USD per kalender per maand. Je koppelt je Google-agenda of iCloud-agenda om je beschikbaarheid in te stellen om een overzichtelijke boekingsraster te maken en afspraken of vergaderingen in te boeken. Delen van je boekingsraster gaat heel eenvoudig en kan zowel op je website, Facebookpagina als via e-mail. Je kunt hier aangepaste stijl toevoegen voor sterkere branding, een onbeperkt aantal velden gebruiken en je boekingen beheren met geavanceerde tools. Ook deze tool bied mogelijkheden aan voor Nederlands.

 

 

 

 

 

Meer retail inspiratie?

Duik in onze bibliotheek

screenshot retail inspiratie

 

Onderwerpen: Tilroy tips E-commerce

Blijf op de hoogte