2 minuten lezen
juli 20

Houten poppenhuizen en accessoires, verantwoord speelgoed, educatieve puzzels en hippe kinderdecoratie vormen het kleurrijke aanbod van webshop Fliederak. Met de oprichting van Fliederak maakte Petra een jeugddroom waar en geen moeite is haar dan ook teveel voor de promotie van haar jonge onderneming.


Om de webshop meer naamsbekendheid te geven, is Petra al vrij snel gestart met het organiseren van homeparties, intussen goed voor drie avonden per week. Op zaterdag of zondag kan je haar ook regelmatig aan het werk zien op verschillende gelegenheidsmarktjes. “Bovendien denk ik er ernstig over na om in de maand november een pop-up store te openen in het centrum van de stad, om het maximum uit de sinterklaasperiode te halen”, legt Petra uit. Maar hoe krijgt ze het organisatorisch allemaal geregeld?

 

De online kassa die overal werkt

“Mijn probleem met verkopen op locatie was dat ik niet meteen de voorraad van de webshop kon aanpassen. Zo liep ik het risico dat ik tijdens een homeparty bijvoorbeeld de laatste drakenpuzzel verkocht, terwijl een online klant via de Fliederak webshop net hetzelfde artikel bestelde. Het is nooit fijn om klanten teleur te stellen en het kost ook tijd om alles recht te zetten. Daarom heb ik al vrij snel gekozen voor de Tilroy online kassa in combinatie met de Tilroy e-commerce suite ”, vertelt Petra.

Ze haalt haar tablet boven om Tilroy te demonsteren: “Ik heb geen nood aan een vast kassatoestel, ik gebruik de online kassa gewoon in mijn browser. Daar maak ik mijn artikelen aan en voeg foto’s, omschrijvingen, voorraden en prijzen toe. En dan zijn ze klaar voor verkoop: zowel via de Tilroy webshop als via de Tilroy kassa. De prijs is overal gelijk en als ik het laatste stuk verkoop, verdwijnt het vanzelf uit de webshop. Het enige wat ik nodig heb is internet, en dat heb je tegenwoordig overal dankzij de mobiele netwerken. Betalen gebeurt bij voorkeur met de betaalkaart, daarvoor heb ik een draadloze Banksys betaalterminal aangeschaft die gelinkt is met Tilroy. Super handig!”

 

Kraampje dicht, huiswerk klaar!

Als Petra van een homeparty of marktje thuis komt, is ze meteen ook klaar met haar administratie. Vroeger moest ze thuis alle met de hand genoteerde verkopen nog verwerken in de webshop, nu zit de volledige verkoophistoriek in Tilroy en met één druk op de knop kan ze haar kasdagblad opvragen. Bovendien draagt Tilroy bij aan de klantenbinding van Fliederak.

“Elke nieuwe klant laat ik registreren in het systeem. In ruil krijgen ze 5% korting op de volgende aankoop en bovendien beschik ik dan over hun gegevens. Ze krijgen van Fliederak een e-mail uitnodiging om in te loggen op de webshop, waar ze hun tegoedbon kunnen gebruiken. Ik stuur hen ook elke maand de promo’s door en verwittig op welke locaties ik die maand mijn kraampje opstel. En als ik hen terugzie, hoef ik enkel maar hun naam op te zoeken om hun tegoedbon terug te vinden en nieuwe verkopen te registreren. Zo ondersteunt Tilroy mijn ambities om Fliederak op de kaart te zetten, zowel online als offline.”

 

 Voordelen van Tilroy voor Fliederak:

  • Een mobiele kassa om overal mee naartoe te nemen
  • De voorraad wordt automatisch aangepast bij elke online of offline transactie
  • Prijzen en promoties zijn overal tegelijk doorgevoerd
  • Geen administratie meer nodig na homeparty, marktverkoop of een dagje pop-up store
  • Klantengegevens worden centraal bewaard en de klant geniet steeds van zijn voordeel, zowel online als bij een live verkoop

Herken jij jezelf of je bedrijf in deze fictieve doch realistische case van een pop-up store?
Benieuwd hoe Tilroy kan bijdragen aan jouw succes?

Vraag je demo aan of stel ons een vraag

Blijf op de hoogte