De digitale transformatie betekent voor retailers een kans, geen bedreiging ! Zoals Morgan Kelleher het beschrijft op Forbes in onderstaand artikel, liggen deze kansen in het transparant aanbieden van een winkel-ervaring voor de klant.

 

Dat kan niet alleen door zowel via je webshop inzicht te geven in de voorraden van ieder winkelpunt en zowel online als offline dezelfde prijzen en promoties te hanteren, het kan verdergaan door de klant in je winkel te laten inloggen op een tablet zodat hij of zij (maar ook je winkelmedewerkers die de klant bijstaan) onmiddellijk toegang krijgen tot zijn eerdere aankopen en voorkeuren.

 

Hij kan door producten te selecteren tegelijkertijd ook zien welke andere producten in combinatie worden gekocht of aangeboden en daardoor verhoogt zijn appreciatie van je dienstverlening. Dat kan dan weer aanleiding zijn om zijn ervaring makkelijker te delen en zo gaat jou ‘user-generated-content’ dan weer op een positieve manier worden gevoed.

 

Je ziet het, een Omnichannel aanpak loont en zal in de toekomst noodzakelijk zijn om aan de concurrentie het hoofd te bieden. Ontdek hoe Tilroy (www.tilroy.com) je helpt deze transformatie zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Het volledige artikel kun je nalezen op Forbes.com

Onderwerpen: Retail vandaag

Blijf op de hoogte