We leven in een maatschappij waarin heel veel dingen online gebeuren: oriëntatie, opzoeken van informatie, advies,.. Wanneer de klant dan in de winkel komt is het belangrijk dat we op die emoties spelen, op die inspiratie. Hoe doe je dat met beeldschermen in winkels? We vroegen het aan Bruno Hancké van ThisPlays2.
(Getoonde afbeelding door Thisplays2)

 

 

 

 

Beelden versterken het verhaal van het merk of van de retailer 

We hebben beelden nodig, beelden die het verhaal van het merk of van de retailer versterken. En eigenlijk zijn we inherent zeer emotionele wezens. Hoewel we denken dat we zeer rationeel zijn, komt elke prikkel bij ons in onze rechterhersenhelft binnen, onze emotionele kant.

 

 

We zijn inherent zeer emotionele wezens

 

 

We moeten naar het zintuigelijke gaan

Onze rechterhersenhelft waar de prikkels binnenkomen, heeft heel graag beelden en geluid. Vandaar het pleidooi van Bruno Hancké om naar het zintuiglijke te gaan. Zo zorgen beeldschermen in winkels ervoor dat je vandaag op een zeer eenvoudige manier het verhaal extra context aan die producten kan meegeven.

 

 

Beelden geven producten extra context

 

 

Bewegende beelden werken versterkend

Ook met affiches kun je op een zeer eenvoudige manier extra context aan producten meegeven geeft Bruno Hancké aan. Het grote voordeel van bewegende beelden in de winkels is dat het zoveel meer zegt dan stilstaand beeld. Anderzijds is het is vandaag ook helemaal geen rocket science meer om een dergelijk systeem op te zetten in je winkel(s).

 

 

Het is geen rocket science meer om een dergelijk systeem op te zetten in je winkel.

 

 

Budgettair valt het mee

De prijzen van de schermen zijn aanzienlijk gezakt waardoor het niet de investering vraagt die dat vroeger wel deed. Daarnaast is er een software om de beeldschermcommunicatie heel gemakkelijk te beheren waarbij het zeker wel belangrijk is dat je een partner hebt die je daar ook heel snel in mee begeleidt.

 

Aan de hand van hapklare insights, interviews en whitepapers willen we jou met Retail Koplopers de tools geven om jouw retail beleving én bottomline naar een volgend niveau te tillen.

Blijf op de hoogte