Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

Vallen je webshop verkopen tegen? 3 Warme tips voor meer sales

Tilroy > Tilroy tips  > Vallen je webshop verkopen tegen? 3 Warme tips voor meer sales
webshop verkopen vallen tegen: 3 warme tips voor meer sales

Vallen je webshop verkopen tegen? 3 Warme tips voor meer sales

Wat zou er gebeuren wanneer jij en je personeel in je fysieke winkel enkel de naam, het merk en de prijs van het artikel zouden vermelden om dan onmiddellijk te eindigen met : “Toevoegen aan mandje?” en “Naar de kassa?”

 

Dat zou in de praktijk niet werken. Je hebt je product aangeboden maar niet verkocht. Er wordt vaak gedacht dat een webshop voor een onmiddellijke toename in je verkopen zorgt, toch is dit niet altijd zo.

 

Als omnichannel retailer heb je omwille van je bestaande klantenbestand en het reeds gecreëerde vertrouwen een énorme voorsprong op pure online verkopers, maar daarom gaat je verkoop niet helemaal vanzelf. Een webshop is net zozeer een winkel, vraagt ook om een overzichtelijk aanbod en ook hier moet je je bezoekers informeren over je aanbod en je producten aan de man brengen.

 

 

1.Verkoop je producten in hun omschrijvingen zoals je dat in je winkel zou doen

 

Er is duidelijk een interesse wanneer je bezoekers zich bevinden op de detailpagina van een product. Toch volstaat het niet altijd om enkel de titel en en de prijs te vermelden, want zo werkt het ook vaak niet in je fysieke winkel. Geef aan waarom ze het product nodig hebben, wat ze ermee kunnen doen of hoe ze het kunnen dragen. In de omschrijving van je product hoor je je producten écht aan te prijzen. Op de homepage en je categorie pagina’s van je webshop wek je interesse, op de detailpagina van een product verkoop je ze.

 

 

 

Bonus Tip: Kijk in je statistieken en begin met het verrijken van de omschrijvingen van de meest bezochte detail pagina’s van je webshop. Zo zie je sneller het resultaat van je inspanningen en hier heb je de hoogste return.

 

Laten we even vergelijken met de fysieke winkel. Wat zou je tegen een klant zeggen die met een artikel in haar hand je komt vragen: “Heeft u deze ook in het zwart?” Ook nu wordt het product in detail bekeken. Je kan op dat moment een ander artikel aanraden om te combineren, aangeven dat het een van de meest populaire artikelen van het seizoen is of juist dat het nooit uit je aanbod verdwijnt en altijd in stock is. Misschien vinden je klanten het belangrijk om te weten dat het artikel bijvoorbeeld nooit krimpt of hechten ze vooral waarde aan technische gegevens zoals CPU of geheugen van een toestel. Trek de ervaring in je winkel door naar je webshop, dat is omnichannel. Bovendien iets wat je perfect even tussendoor kunt doen op een rustig moment in je winkel.

 

 

 

2.Visualiseer ook online de details of mogelijkheden van een product waar je op wijst in je winkel

 

Online shoppers willen zo snel mogelijk bepalen of een product al dan niet aan hun verwachtingen voldoet. Met meerdere goede afbeeldingen kun je daar perfect op inspelen. Hoewel je online je product niet kan laten passen of uitproberen, kun je je producten wél vanuit meerdere invalshoeken laten zien om dit zo dicht mogelijk te benaderen.

 

Hoe zou je het artikel in je fysieke winkel presenteren? Op welke details van het artikel wijs je de klant dan? In het geval van kleding kan een foto ook laten zien hoe het artikel het beste gedragen wordt of hoe je het kunt combineren. Bovendien kun je hier je eigen stijl in verwerken wat zorgt voor een sterker imago en daarmee groeit het vertrouwen in jou als retailer en je producten.

 

We hebben het al eerder gehad over het belang van goede product afbeeldingen voor je webshop met 7 tips voor betere product foto’s voor je webshop én meer sales.

 

 

 

3.Richt je webshop in zoals je winkel en geef je klanten wat ze zoeken

 

In een webshop kunnen je bezoekers veel sneller door het aanbod gaan dan in je fysieke winkel, dit wil echter niet zeggen dat je je online bezoekers daarom aan hun lot moet overlaten. Je moet juist proberen om het voor hen nog eenvoudiger te maken, als je je klanten kent, weet je waarschijnlijk ook al hoe je dat het beste doet. Je hebt je fysieke winkel vermoedelijk ook bewust op een bepaalde manier ingedeeld voor een betere winkelervaring van je klanten, komt deze overeen met die van je webshop?

 

Zo zul je vermoedelijk ook een goed beeld hebben van het type klant dat bij jou komt winkelen en waar hij of zij voornamelijk op let, of welke kenmerken belangrijk of zelfs doorslaggevend zijn. Het merk achter een bepaald artikel of product is bijvoorbeeld iets wat vaak gezien wordt als kwaliteitslabel, de klanten van andere retailers letten dan misschien weer meer op prijs of op kleur. Waar het om gaat is dat jij je klanten kent en hun winkelervaring verbetert wanneer jij die filter mogelijkheden in je webshop eerder bovenaan dan onderaan positioneert.

 

De customer experience wordt bepaald door alle interacties met de klant, zowel voor, tijdens als na de verkoop, ook online. Welke aspecten ook het verhaal van je merk vertellen en je customer experience bepalen, zorg dat ze ook in je webshop consistent naar voren komen.

 

 

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.