Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

eva tischa kledingzaak case
eva tischa winkellocaties
tischa instagram webshop

De online kassa werkt vlot, winkel en webshop worden nu samen in één beweging aangestuurd en de voorraden worden in real-time weergegeven.

Patricia Soens | Zaakvoerder, Tischa

Tischa, van kleine stoffenzaak tot 3 flagship stores

35 jaar geleden startte Patricia een kleine stoffenwinkel op met wat juwelen en accessoires in Rollegem: TISCHA, naar haar eigen naam. Ze maakte kledij op maat en bood retouches aan. Nu heeft Patricia samen met haar man 3 flagship stores in Wevelgem, Roeselare en Kortrijk en organiseren ze jaarlijks een modeshow die een volle Grote Markt trekt. De kledij op maat is verdwenen maar Patricia’s ondernemingszin in de modewereld is alleen maar toegenomen.

 

Het aanbod is steeds uitgebreider geworden en wekelijks liggen er nieuwe stukken in de winkel.“We spreken een heel breed publiek aan. Van superjonge tot klassieke mode, van sobere stuks to specialere modellen. We zullen altijd op zoek gaan naar die uniekere stuks. En we brengen continu vernieuwing. Klanten weten dat ze elke week wel iets nieuws bij ons kunnen ontdekken.”

 

De nieuwe software moest ook een goed beloonsysteem hebben en mee kunnen met onze promoties. “Alle mogelijke combinaties van promoties zijn mogelijk.” En, voegt Bill van Tischa er nog aan toe: “Tilroy ziet er ook gewoon goed uit.”

TISCHA werkte vroeger met een ander offline kassasysteem. Maar de koppeling met de Magento webshop verliep moeizaam. De voorraden werden niet in real-time weergegeven, het dubbel beheer van de winkel en de webshop vroeg veel tijd en energie en klanten werden niet altijd herkend. Sinds eind 2018 werkt TISCHA met het online kassasysteem en de webshop van Tilroy. De online kassa werkt vlot, winkel en webshop worden nu samen in één beweging aangestuurd en de voorraden worden in real-time weergegeven.

 

Sinds kort maken ze ook gebruik van Tilroy mobile waarmee ze op een georganiseerde manier de transfers en ontvangsten tussen winkels kunnen beheren. Met Tilroy Mobile wordt het ook mogelijk om voor de klanten in de winkel meteen inkijk te hebben in de voorraad van de andere filialen.

 

TISCHA koos ook voor een webshop op maat. “Voor ons was het belangrijk om de layout en stijl van de vorige webshop te behouden. Zo is er herkenbaarheid, we behouden dan dat vertrouwde beeld voor de klant. Met een webshop op maat hadden we veel vrijheid om de structuur te bepalen, de afbeeldingsgroottes, de lettertypes. Het is helemaal in onze eigen huisstijl.”

We zien dat de webshop het goed doet, die blijft maar groeien.

Of ze goed overweg kunnen met het content management systeem van Tilroy? “We kunnen er op een vlotte manier nieuwe stuks op zetten en de oude er weer afhalen. Vroeger was dat heel omslachtig. We kunnen de content ook helemaal zelf invullen. Zo hebben we de lookbook helemaal naar onze hand gezet.”

 

En ook de integraties met de sociale media kanalen worden gewaardeerd. “Het is zo handig dat het geïntegreerd is met Instagram. Voor ons is dat een van de belangrijkste kanalen.” Zoveel is duidelijk, veel klanten die binnenkomen, verwijzen meteen naar de foto’s die ze op Instagram hebben opgemerkt. TISCHA heeft dan ook een groot bereik, hun instagram pagina telt 14.800 volgers en dat aantal blijft gestaag toenemen. Hun Facebookpagina heeft een bereik van 104.000 volgers. Heeft dat nu veel impact die nieuwe webshop? “We zien dat de webshop het goed doet, die blijft maar groeien.”, zegt Patricia.

Het is zo handig dat het geïntegreerd is met Instagram. Voor ons is dat een van de belangrijkste kanalen.

Wat brengt de toekomst voor TISCHA? “We hebben plannen voor een pop-up store in de nabije toekomst”, laat Eva weten, de dochter van Patricia. Een ding is duidelijk, TISCHA zal blijven ondernemen en groeien. En Tilroy zal hen daar met veel plezier in blijven ondersteunen.

uitdaging icon tilroy reference case

Uitdaging

Huisstijl online bewaren om herkenbaarheid te behouden

Wekelijks grote ladingen nieuwe artikels aanmaken

Sociale media, winkels en webshop in verbinding brengen

Oplossing

Webshop met een custom design

Vlotte aanmaak van nieuwe artikels via product wizard

Integratie met Facebook, Instagram en Instagram shopping

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Content zelf gemakkelijk aan te passen

Nieuwe artikels vlot aanmaken en verwijderen van de webshop

Klanten direct vanuit Instagram laten aankopen

Oplossing

Eén tool voor kassa- en voorraadsysteem

Volledige integratie met de webshop

Loyalty-programma online & offline

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Snel en betrouwbaar afrekenen aan de kassa

Offline-modus vermijdt problemen bij internetpanne

Volledig klaar voor toekomstige groei

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Neem contact op