Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 (0)38201756

TISCHA boomt op Instagram en Facebook. Ontdek hun geheim.

Tilroy > Tilroy tips  > TISCHA boomt op Instagram en Facebook. Ontdek hun geheim.
tischa instagram profiel fotos

TISCHA boomt op Instagram en Facebook. Ontdek hun geheim.

 

Met 16.300 volgers op Instagram en 104.500 fans op Facebook is TISCHA een voorbeeldretailer op sociale media. We vroegen aan Eva, de dochter van de oprichtster, hoe zij hun sociale media aanpakken en welke tips ze hebben voor andere retailers.

 

 

Jullie hebben 16.300 volgers op Instagram en 104.500 Facebook fans.
Wat is jullie geheim?

 

Eva lacht. “Ho, ons geheim? We zetten het meeste in op Instagram. We zorgen elke dag voor een nieuwe foto. Die regelmaat is heel belangrijk. We posten ook veel stories, we merken dat die meer zichtbaarheid genieten dan de posts. Swipe up werkt ook heel goed, met een link in de post. Een klik en ze landen op onze webshop en kunnen beginnen shoppen. Daarnaast werken we met een aantal influencers in verschillende steden in de buurt van onze eigen winkels.”

 

 

 

We zorgen elke dag voor een nieuwe foto. Die regelmaat is heel belangrijk.

 

 

 

Heeft dat nu echt veel impact, die aanwezigheid op Instagram?

 

“We merken toch dat er veel mensen onze zaak binnenwandelen en meteen verwijzen naar een foto die ze op Instagram hebben opgemerkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het meer mensen naar onze winkels trekt.”

 

 

Hoe komen de samenwerkingen met influencers tot stand?

 

“Ik doe eerst wat onderzoek naar influencers op Instagram”, zegt Eva. “Als hun stijl bij die van TISCHA  past, contacteer ik hen met de vraag of ze onze kledij leuk vinden en een samenwerking willen aangaan. We werken niet met contracten maar we geven wel een duidelijke briefing mee over de verwachtingen.”

 

 

Op welke sociale media zetten jullie nog in?

 

“Het meeste op Instagram. Facebook is heel hard veranderd sinds de laatste update van het algoritme. Met gewone organische posts, krijg je bijna geen likes of shares meer. Daar investeren we dus momenteel veel minder in.”

 

 

Adverteren jullie op sociale media?

 

“We doen bijna geen betalende posts, noch op Instagram, noch op Facebook. Op Instagram merken we dat we met organische posts een hogere return hebben dan op Facebook. Er zitten nog altijd meer jonge mensen op Instagram maar dat begint toch te veranderen. Die doelgroep wordt steeds breder.”

 

 

Op Instagram merken we dat we met organische posts een hogere return hebben dan op Facebook.

 

 

 

Adverteren jullie nog via andere kanalen?

 

“Vroeger plaatsten we advertenties in Steps magazine en in de lokale krant maar dat doen we nu allemaal niet meer. Daarnaast organiseren we wel jaarlijks een modeshow in Wevelgem.”

 

 

Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Wie doet wat bij TISCHA? 

 

“Bill, de verantwoordelijke voor de marketing en de webshop, trekt alle foto’s. Het moment dat de nieuwe collectie binnenkomt, fotograferen we alles. Die foto’s zetten we dan in Tilroy bij de producten voor de webshop. Ik zorg voor Instagram en mijn moeder zorgt voor Facebook.”

 

 

Wat werkt er heel goed op Instagram?

 

“Hondjes werken altijd.” (lacht). “En de speciaalste stuks krijgen het meeste aandacht. Ik heb ook de indruk dat teasende boodschappen goed werken, als ik stuks op Instagram zet met de boodschap “soon online”, komen ze vaak al naar de winkel omdat ze weten dat ze het daar al kunnen ontdekken en aankopen.”

 

 

De speciaalste stuks krijgen het meeste aandacht.


 

 

En Instagram shopping?

 

“We gaan meer en meer inzetten op Instagram shopping. Sinds kort hebben we met Tilroy een productfeed op Instagram die elke nacht wordt bijgewerkt met ons actueel productaanbod. Zo gaan we onze artikels kunnen taggen in een post en kunnen onze klanten met een klik, het meteen bestellen op de webshop.”

 

 

Wat is jullie bron van inspiratie?

 

“Ik volg retailers waar ik naar opkijk op Instagram, ik check ook hun webshop. Pinterest biedt ook heel wat inspiratie en ik lees ook veel modemagazines.”

 

 

Hebben jullie bij TISCHA nog tips voor andere retailers over sociale media?

 

“Productfoto’s zijn heel belangrijk. Instagram is zo’n visueel medium. Als je ze op de sociale media zet, moeten ze een hoge kwaliteit hebben. En zorg voor herkenbaarheid met je eigen stijl, dat kan door een bepaald kleurgebruik, een filter over de foto te plaatsen…”

 

 

 

instagram shopping gids cover afbeelding

Meer halen uit Instagram?

Download de whitepaper:

Van hoe je Instagram Shopping opzet tot Shoppable Instagram feeds voor op je webshop, boordevol praktische tips

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.