Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Runners’ lab is de Best Perfomer van de Tilroy Omniconnected Awards 2022

Tilroy > Onze Klanten  > Runners’ lab is de Best Perfomer van de Tilroy Omniconnected Awards 2022

Runners’ lab is de Best Perfomer van de Tilroy Omniconnected Awards 2022

Voor Runners’ lab was het dit weekend twee keer prijs. Tijdens de feestelijke opening van de nieuwe winkel in Rumst mocht onze CEO Peter De Ranter het podium betreden om de award voor de Best Perfomer van de Omniconnected Awards 2022 te overhandigen.

 

Het openingsweekend van de nieuwe winkel ging al vroeg van start met onder meer een lokale openingsrun met heel wat enthousiaste lopers. Ook de burgemeester was aanwezig en kwam Koen Wilssens, CEO van Runners’ lab, vergezellen tijdens het loopje.

 

Het was dit keer aan onze CEO Peter De Ranter om de award voor de Best Perfomer van de Omniconnected Awards 2022 uit te reiken. Als special act mocht hij het podium betreden en dat werd voor iedereen die er dit weekend bij was een overgetelijk moment.

 

 

 

P.s. sorry Peter De Ranter

 

Onderaan de linkedin post van Runners’ lab stond maandag na het openingsweekend te lezen:

 

“Ps: sorry Peter De Ranter dat ik onze hoog verende looppiste eens wou uitproberen met jullie beker, dat moment gaan velen zich nog blijven herinneren… 😅”

 

runnerslab linkedin comment omniconnected award

 

Geen enkel probleem Koen, niemand had verwacht dat je met de award stil in een hoekje zou gaan zitten. En voor Peter (en alle omstaanders) was het een onvergetelijke experience.

 

 

 

Heel wat bijna perfecte omniconnected scores

 

Uiteindelijk waren het de cijfers na de komma die bepalend waren voor de winnaar van de Best Performer van 2022. Hoewel het onze berekening niet eenvoudiger maakte, was het fantastisch om te zien dat zoveel Tilroy gebruikers onze systemen maximaal inzetten om hun klanten te registreren in de winkel en klantrelaties te versterken.

 

De winkels van Emmers Equestrian, Colora en Game Mania willen we hier dan ook zeker vernoemen. Zij grepen dit keer net naast de award.

 

 

 

Het verhaal van Runners’ lab begon in 1980

 

Runners’ lab helpt atleten en recreatieve sporters al sinds 1980 om de juiste keuze te maken, in het bijzonder bij hun eerste aankoop. Dankzij de ‘footscan’, een innovatief eigen drukmeetsysteem dat een voetafdruk maakt tijdens het lopen, krijgt elke klant een gepersonaliseerde keuze.

 

 

We laten in onze winkels geen schoenen zien

 

 

Indien nodig wordt een schoen aangepast met een steunzool op maat. “We laten in onze winkels geen schoenen zien. De drukpunten in de voet, de ondergrond en het looppatroon van de klant bepalen welke schoen we voorstellen”, aldus zaakvoerder Koen Wilssens.

 

“Vandaag kan de klant terecht in 6 moderne winkels die allemaal zijn uitgerust met ons legendarisch Footscan systeem dat de loopwereld voor altijd heeft veranderd.” vervolgt Koen.

 

 

 

Online voor totale transparantie

 

In 2017 kregen de vier klassieke Runners’ lab winkels – in Gent, Paal, Zaventem en hoofdkwartier Zwijndrecht – het gezelschap van een webshop. Er was nood aan een nieuw systeem en de keuze viel op Tilroy, omwille van de vlotte integratie tussen het voorraadbeheer en de webshop.“

 

 

Niemand hoeft voor niets naar één van onze winkels te rijden

 

 

“We krijgen nog steeds lovende reacties omdat het volledige aanbod, meer dan 2500 verschillende producten, integraal online staat. Klanten zien de enorme breedte van het aanbod, inclusief de verschillende atletiekdisciplines en kleinere sporten. Zo begrijpen ze nog beter de waarde van individueel advies.”

 

 

 

adviseur_runnerslab_whatsap_webshop

 

Individueel advies op maat verenigen met een online aanpak

 

“Onze adviseurs zijn stuk voor stuk hoogopgeleid, met een kwalificatie in de biomechanica. Maar voor een tweede of een derde paar, of bijhorende sportkleding, is het voor de klant soms veel eenvoudiger online. Of klanten reserveren een specifiek paar, dat ze dan in de winkel komen uitproberen.” geeft Koen aan.

 

“Sinds enkele jaren is Whatsapp geïntegreerd in onze webshop om ook online onze klanten persoonlijk te kunnen adviseren, zelfs in het weekend. Onze eigen mensen gebruiken de webshop ook om te kijken of een artikel elders nog in de juiste maat beschikbaar is en er wordt veel verzonden tussen de winkels, mede omdat het zo eenvoudig is.”

 

 

98% conversie

 

 

 

 

Het recept voor succes

 

Het team van Runners’ lab was er bij de opstart met Tilroy in 2017 al heel snel van overtuigd dat de winkels en de webshop één verhaal moeten zijn, met dezelfde prijzen, kortingen en promoties.

 

Sindsdien is er keihard verder getimmerd aan de weg die werd ingeslagen met ijzersterke service, een almaar groeiende community, niet te miskennen expertise én een maximale connectie met de klant.

 

Kunnen we stellen dat door je service zo door te ontwikkelen, de service centraal komt te staan en de verkoop er een natuurlijk gevolg van wordt?

 

 

 

user-gravatar
Vincent Gaillard

Vincent is Web Project Manager bij Tilroy en schrijft over trends, tips en andere boeiende topics die retailers in staat stellen hun klanten nog beter te leren kennen, te verwennen, en hun verkoop te verhogen. Hij heeft een passie voor alles wat beweegt in de wereld van digital retail en je kan hem bíjna alles vragen over de zoekmachine vriendelijkheid van je webshop.