Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56

Meer dan 33% van de online-shoppers breken hun order af en het is hun eigen fout!

Tilroy > Retail vandaag  > Meer dan 33% van de online-shoppers breken hun order af en het is hun eigen fout!
meer dan 33 procent van de online shoppers breken hun order af

Meer dan 33% van de online-shoppers breken hun order af en het is hun eigen fout!

Nauwkeurige data heeft een directe impact op je resultaten. Het blijkt dat meer dan 60% van de online-shoppers al leveringen niet heeft gekregen of dat deze veel te laat werden geleverd. En dat meer dan 90% van de klanten die zo’n ervaring hebben gehad niet zeker zijn of ze nogmaals van dezelfde webshop zouden bestellen.

 

Het artikel van Tom Popomaronis op Inc.com geeft aan dat wel 80% van de ‘vuile’ data veroorzaakt wordt door de klant zelf bij het invullen van zijn bestel- en leveradres. Naast bovenvermelde impact op het bestelgedrag van de klanten blijkt daarenboven dat meer dan de helft van de retailers die klanten ook nog het volledige bedrag (inclusief de transportkosten!) terugbetaalt uit klantvriendelijkheid en om ze zeker niet tegen de borst te stoten.

 

‘Vuile’ data beïnvloedt klantentevredenheid, operationele efficiëntie en staat dus groei en winstgevendheid in de weg.

 

Net daarom is het zo belangrijk dat je omnichannel oplossing goed integreert met de logistieke keten die zorgt voor de thuisleveringen, maar ook dat je tracht van bij het begin alle foute informatie uit je systeem te bannen. Onder andere daarom heeft Tilroy ervoor gezorgd dat je je nieuwe klantinformatie vliegensvlug én correct kan invoeren door ze gewoon uit de eID kaart van de klant te lezen.

 

De integratie met bpost en het één op één communiceren van die juiste informatie verzekert dan weer de juiste uitlevering van je bestellingen. We hebben daarnaast nog heel wat ideeën op onze roadmap die dit proces in de toekomst nog zullen verbeteren. Laat dat nu juist hét voordeel zijn van mee te liften op een SaaS-oplossing.

 

Lees meer over de cijfers die Tom vergaarde via onderstaande link:
https://www.inc.com/tom-popomaronis/over-33-percent-of-shoppers-dont-finish-their-online-order-because-of-this-issue-and-its-their-own-fault.html

 

 

 

Wil je geen retailnieuws – en tips meer missen?

Schrijf je in voor de Tilroy Newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
user-gravatar
Peter De Ranter

Auteur Peter De Ranter is sinds 1999 actief in de retailsector en CEO van Tilroy. Hij begrijpt als geen ander wat er nodig is om retailer en groothandel te transformeren naar het digitale tijdperk. Met de software van Tilroy worden de beste concepten in omnichannel retail met de meest recente technologieën gebundeld. Omniconnected zijn is volgens Peter de beste manier om succesvol te zijn en retailers zouden via elk beschikbaar kanaal verbinding moeten maken met de consument.