Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56
diva museaum shop: winkelbeeld
Tilroy Klanten Cases Diva Museum shop: Stefan en Dennis Leemans high end Juwelen
diva museaum shop: bezoek beeld

Voor ons is het belangrijk om maximale connectie te houden met de (vaak eenmalige) bezoekers. Daarom zal er een 100% geïntegreerde webshop komen om onze klantenbinding te maximaliseren. Met Tilroy is dat slechts een kwestie van activeren.

Stefan en Dennis Leemans | Zaakvoerders, DIVA Museum Shop

Juwelen en diamanten van Belgische makelij

In 2018 opende in Antwerpen het prachtige museum voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst DIVA. Wie het museum binnenstapt, wordt meteen in de centrale hal naar de DIVA Museum Shop getrokken. Een verdieping hoger vind je de flagship store van Silvius Druon, het Antwerpse high end juwelenmerk.

 

Achter het merk en de twee winkels staan de ambitieuze Stefan en Dennis Leemans, tweede generatie diamantairs.
“In onze flagshipstore van Silvius Druon vind je naast onze eigen collectie high-end juwelen ook andere topmerken. De juwelen en diamanten die je hier terugvindt zijn op enkele uitzonderingen na alle van Belgische makelij”, lichten ze hun visie toe.

Eigentijdse retailsoftware in een eigentijds museum

“Voor onze shops hebben we inspiratie gehaald uit de musea van Londen, Amsterdam en New York. Een eigentijds retailsysteem was natuurlijk eveneens een must. De verschillende thema’s van het museum komen terug in onze shop, er is steeds een link naar de collecties die je terugvindt in het museum.

 

Ons retailsysteem moet zich daar feilloos aan aanpassen.
We hadden wel ervaring in groothandel, maar dit zijn onze eerste winkels. Daarom zochten we naar het meest zorgeloze kassasysteem.”

Hoe kiezen?

“De sleutelelementen waren voor ons intuïtieve gebruiksvriendelijkheid en snelheid op alle vlakken. Zo kwamen we bij Tilroy uit. Je mag niet vergeten dat museumbezoekers vaak in groepen komen. Dan mag er geen bottleneck ontstaan bij de kassa, anders ben je die klanten voorgoed kwijt.

 

Daarnaast zijn er regelmatig nieuwe winkelmedewerkers in onze zaak. Het intuïtieve design van Tilroy zorgt ervoor dat elke nieuwe medewerker met een paar aanwijzingen met het systeem kan werken.
Collega’s hadden ons al weten dat we moesten kijken naar een online systeem in plaats van lokaal geïnstalleerde software. Want cloud-programma’s breiden uit en evolueren zonder dat jij de kosten ervan moet dragen. Ook qua ondersteuning is dat een pluspunt want als er een probleem is dan wordt dat meteen en voor iedereen opgelost. Je hoeft niet op je beurt te wachten of zelf een update installeren.

Sterke affiniteit met retail

Tilroy heeft een sterke affiniteit met fashion en blijkt zelfs als eerste ook omnichannel te faciliteren in groothandel. Dat sloot aan bij onze achtergrond. Ze kennen perfect de specifieke noden van de fashion business én de slag die je moet maken van groot- naar detailhandel.

 

Toen we ook nog Tilroy tegenkwamen bij grotere retailers zoals AVA Papierwaren, die net overgestapt waren, kregen we van hen de persoonlijke geruststelling dat ook wij perfect van start konden met Tilroy.”

Tilroy leverde daarbij in één beweging zelfs de noodzakelijke hardware en in geen tijd waren de twee shops up and running.”

Ondersteunt onze groei

“Op dit moment ervaren we de super intuïtieve front-end, de echte kassa zeg maar, als het grootste voordeel. Nieuw of tijdelijk personeel is meteen mee met de software en dat is een hele geruststelling.
Maar Tilroy heeft ook een heel uitgebreide backoffice en tal van mogelijkheden die onze groei ondersteunen. Wij gebruiken elke dag meer features. Dat gaat heel organisch. Als we eraan toe zijn en iets extra wensen, ontdekken we dat de mogelijkheid al bestaat. “

Omnichannel en groothandel

“Stilaan zijn we nu toe aan het uitspelen van de grootste kracht van het systeem: omnichannel.”
Tilroy is namelijk van meet af aan gebouwd om alle mogelijkheden van omnichannel te benutten.

 

“Voor ons is het belangrijk om maximale connectie te houden met de (vaak eenmalige) bezoekers. Daarom zal er een 100% geïntegreerde webshop komen om onze klantenbinding te maximaliseren. Met Tilroy is dat slechts een kwestie van activeren.”

uitdaging icon tilroy reference case

Uitdaging

Veel functionaliteiten nodig zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid

Nieuw personeel opleiden op korte tijd

Performant systeem om grote groepen van mensen vlot te bedienen

Oplossing

Een bewezen kassasysteem gebruikt door ketens en boetieks

Intuïtief design met een krachtige backoffice

100% cloud based en omnichannel-ready

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Een systeem dat blijft voldoen aan toenemende eisen en verwachtingen naarmate de zaak groeit

Klanten worden vlot geholpen door vaste én nieuwe medewerkers

Een 100% geïntegreerde webshop die de groei verder zal ondersteunen

Oplossing

Een bewezen kassasysteem gebruikt door ketens en boetieks

Intuïtief design met een krachtige backoffice

100% cloud based en omnichannel-ready

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Een systeem dat blijft voldoen aan toenemende eisen en verwachtingen naarmate de zaak groeit

Klanten worden vlot geholpen door vaste én nieuwe medewerkers

Een 100% geïntegreerde webshop die de groei verder zal ondersteunen

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Neem contact op